PROGRAMAJÁNLÓ  2016. augusztus 30.
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Képek egy rajziskola életéből

Az Urmai Ungurán László grafikus által vezetett ART rajziskola növendékeinek munkáiból nyílik tárlat – immár második alkalommal – a Wekerlei Kultúrházban (Petur u. 7) 2016. szeptember 2-án, pénteken 19.00 órakor.

wkk-rajzkiallitas02

A Wekerlei Kultúrház küldetésének tekinti a művészetre fogékony, tehetséges kerületi gyermekek munkáinak megismertetését a nagyközönséggel, ezért évente több alkalommal rendez kiállítást gyermekek alkotásaiból.

A kultúrházban működő Apró marok fazekas műhely nyári tárlata után, szeptember 2-tól az ART növendékeinek képeit tekinthetik meg az érdeklődők.

Az Urmai Ungurán László wekerlei grafikus-festőművész által vezetett Alkotó Rajz Tanfolyam idén már a hatodik tanévét kezdi meg. A műhely célja az alkotói látásmód fejlesztése, a minket körülvevő világ szépségeinek felfedezése és ábrázolása a diák saját, egyéni nézőpontján átszűrve.

A rajztanfolyam egy tanítvánnyal indult, aki éppen most, a kiállítás megnyitásával egy időben kezdi meg középiskolai-művészeti tanulmányait. Az elmúlt öt év alatt 21 gyermek járta végig az 1 éves képzést, akiknek többsége évről-évre visszatérő diák.

A kiállítás szeptember 14-ig várja az érdeklődőket.

WKK