Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Lakótelepi zöldfelület-gondozási pályázat

A Fővárosi Önkormányzat pályázatot ír ki a lakótelepek zöldfelületeinek közösségi gondozására. A pályázat célja, hogy a helyi lakóközösségekkel együttműködve a lakótelepi zöldfelületek minősége javuljon. Emellett a kiíró erősíteni szeretné a helyi közösségek összetartozását a városi kertészkedés népszerűsítésével.

A nyertes pályázók gondozásba vehetnek közterületi zöldfelületeket és azt közösségi kertgondozás keretében egy évig fenntarthatják, ehhez pedig a Fővárosi Önkormányzat ad támogatást. A pályázatra olyan lakótelepi társasházak és lakászövetek jelentkezhetnek, melyek szomszédságában közterületi zöldterület van (kerületi vagy fővárosi tulajdonú terület).

A pályázat részletei:

* A pályázatot 2024. április 1-jén éjfélig lehet benyújtani.
* A pályázati támogatás keretösszege: 22 millió Ft
* A támogatás az érvényes pályázatok között a beérkezett pályázatok által összesen gondozásba vett terület arányába kerül felosztásra. Minimális támogatási összeg 50 000 Ft, maximális 380 000 Ft. A pályázat utófinanszírozott. Önrészre nincs szükség.
* A díjazottoknak a gondozásba vett zöldfelületeket 2024 november 30-ig kell gondozniuk, ezt követően 30 napon belül kell beszámolójukat benyújtani a költségeiket igazoló számlákkal. A költségek megtérítése a beszámoló jóváhagyását követően történik.
* Terveink szerint a legszínvonalasabban fenntartott zöldfelületek gondozóit 2025 folyamán külön elismerésben fogjuk részesíteni.

A pályázatra itt lehet jelentkezni: 
https://budapest.hu/zold-budapest/zold-palyazatok/lakotelepi-zoldfelulet-gondozasi-palyazat

Fővárosi Önkormányzat

zoldpalyazat-fovaros