VELÜNK TÖRTÉNT...  2024. április 24.      168

A Föld hetén a Bóbitában

A kerületben több óvoda is fontosnak tartja a gyermekek környezettudatos nevelését. A Bóbita Tagóvodában, mint 2013 óta Örökös Zöld Óvodában a jeles zöld ünnepek kiemelt szerepet kapnak a környezettudatos magatartás formálásban.

A Föld hetén a Bóbitában
A képre kattintva galéria nyílik. (12 kép)

Bár hivatalosan a Föld napja április 22-re esik, mi az előző hetet választottuk a programjaink megvalósítására. Hagyományaink szerint az első napot filmvetítéssel kezdjük, mellyel egyrészt felelevenítjük a korábbi tudásunkat, másrészt a megalapozzuk a hét témáját.

A két legnagyobb szabású programunk az „Utazás a Föld körül” nap, valamint az „Egy gyermek, egy palánta” kertszépítő és növényültető nap. Az előbbi sajnos most az épület falain belül került megrendezésre az esős idő miatt. A gyerekek öt állomáson tevékenykedhettek: volt kézműves foglalkozás, a szelektív hulladékgyűjtés szabályainak és fontosságának gyakorlása, életkori sajátosságokat figyelembe véve puzzle és kvíz játékban való tudáspróba, vulkán kísérlet, valamint a napot megörökítő közös falikép készítése.

A kertszépítő napon a szülőket is szeretettel vártuk, közös munkálkodásra. Régóta kapcsolatban állunk a Magyar Gyula Kertészeti Technikum és Szakképző Iskolával, akik minden évben családok segítségére vannak abban, hogy kedvező áron színpompás virágpalántákkal ültethessük be kiskertjeinket.

A hét programjaihoz anyagi forrást biztosított az önkormányzat által 2023-ban kiírt Szebb kispesti környezetünkért pályázaton elnyert 240.000 forint támogatás is, melyből sok más mellett 21 cserép különféle fajtájú és méretű virág került a kertjeinkbe, magaságyásainkba.

Benkőné Sipos Erika
tagintézmény-igazgató