HÍREK  2020. június 02.      958
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Ügyelet tartanak az iskolák

Mától a tanév végéig, június 15-ig kinyitnak a Külső-Pesti Tankerületi Központ felügyelete alá tartozó iskolák is, tanítás ugyan nem lesz, de ügyeletet tartanak, és ha a diáknak nincs megfelelő számú jegye, a szülő beleegyezésével a lezáráshoz szükséges „osztályzatszerző” foglalkozásokat is lehet tartani.

- Amennyiben a szülő félti a gyermekét a fertőzéstől, erre a lezárásra az augusztusi osztályozó vizsgán is lehetőség van.

- A tanulók felügyeletére a napközis nevelőket rendelik majd be, a többi pedagógus folytatja a digitális oktatást.

- A gyermek felügyeletét a tanév ideje alatt az intézménynek biztosítania kell, ha a szülő nem jelezte előre, akkor is.

- A tanév végeztével június 26-ig még ügyeletet tartanak az iskolák, ahol már öt főnél többen is lehetnek egy csoportban, de a tankerület javaslata szerint ez ne legyen több 10-15 gyereknél.

- Az iskolai házirendben megállapított rend szerint június 2-től minden intézményvezetőnek és helyettesének 8 és 16 óra között az intézményben kell tartózkodnia.

- Az intézményvetőknek írt tájékoztató szerint a 8. osztályosok ballagását csak szigorú feltételek mellett, a párhuzamos osztályok ballagását időben eltolva lehet megtartani. Maszk viselése a ballagóknak és gyerekenként maximum 2 hozzátartozónak, a fertőtlenítés, a távolságtartás minden esetben kötelező. A ballagást csak az intézményen kívül, az udvaron lehet tartani.

- Idén elmaradnak a tanévzárók is. KRÉTÁN keresztül tájékozódhat mindenki az elért eredményekről, a bizonyítványokat sem kell kiadni, kivétel a középiskolába menők bizonyítványai.

- Az intézményekben lehet majd szaktáborokat tartani, valamint újból lehet a tornatermeket bérbe adni. Várhatóan a fertőtlenítések miatt a bérleti díjak is emelkedni fognak.

 kos-iskola