HÍREK  2019. szeptember 01.      762
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Már ötször volt kutyafesztivál Kispesten

Az ötödik EbFesztet rendezte meg a Kispesti Állatvédelmi Járőrszolgálat és az önkormányzat a Katona József utcai Tichy Lajos Sportcentrumban vasárnap. Gajda Péter polgármester, illetve Rátkai Andrea, Vinczek György és Kertész Csaba és alpolgármesterek is meglátogatták az egyre népszerűbb rendezvényt.

Már ötször volt kutyafesztivál Kispesten
A képre kattintva galéria nyílik. (28 kép)

Megnyitójában a polgármester köszönetet mondott a járőrszolgálat önkénteseinek a munkáért, hiszen öt év alatt több mint 1600 esetben intézkedtek, mintegy 700 állat került gondozásukba. Fontos feladatuknak tartják az elkóborolt állatok mentését, visszajuttatásukat gazdáikhoz, a gazdátlan állatok örökbefogadásának segítését és missziójukat a felelős állattartás szabályainak mind szélesebb körű megismertetésében. Gajda Péter hangsúlyozta, az EbFesztek a gazdakeresésre és az állattartási ismeretek gyarapítására is kiváló alkalmat teremtenek. Azt is elmondta lapunknak a polgármester, hogy az önkormányzat a jövőben tervezi a szolgáltatás bővítését, egy olyan állatmenhely kialakításáról lehet szó, amely nem zavarja a kispestieket, és segítséget tud nyújtani az elhagyott állatoknak és a gazdáknak.

A járőrszolgálat vezetője oklevéllel köszönte meg a polgármesternek a támogatást. Kruzslicz Anna lapunknak elmondta, heten dolgoznak, járőröznek a kerületben – ezért is várják önkéntes segítők és ideiglenes befogadók jelentkezését –, munkájukat autóval és havi 200 ezer forinttal segíti az önkormányzat.

A Kispesti Állatvédelmi Járőrszolgálat nem rendelkezik hatósági jogkörökkel, tevékenységét a polgárőrségre és az állatok védelmével foglalkozó civilszervezetekre vonatkozó jogszabályi rendelkezések, valamint az önkormányzattal kötött együttműködési megállapodás szabályozza. Kiemelt céljának tekinti a felelős állattartás megismertetését a lakossággal, különösen a gyerekekkel. Rendszeresen járőröznek, illetve 0-24 óra között, a hét minden napján a bejelenteskispest@gmail.com e-mail címen és a 06-70/636-6230-as telefonszámon fogadják a Kispestről érkező bejelentéseket esetleges állatkínzásról, helytelen tartásról, balesetet szenvedett, illetve kóbor állatokról.

A jó hangulatú kutyás-gazdis találkozón bemutatót tartott a Falka City Kutyaiskola, felléptek a Mágnes Színház ifjú művészei és a DOS együttes, bemutatót tartottak a Black Top hip-hop táncosai, dr. Jandó Tamás állatorvos a felelős állattartásról tartott előadást, Bebők Tamás és Veres Judit rock and rollt hozta el a sportcentrumba, és szépségversenyt is rendeztek a kutyák számára.