HÍREK  2017. augusztus 17.      1,449
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Új parkolókat és járdákat építenek

Már csak a szabályos parkolást segítő csíkok hiányoznak a Kisfaludy utca 2-16. szám előtti útszakaszon, és az utolsó simításokat végzik az újonnan készített járdán is a Kisfaludy utca 16-18. előtt. A napokban friss aszfaltcsíkot kapott a Kispesti piac Kossuth tér felőli útja és parkolója is.

Új parkolókat és járdákat építenek
A képre kattintva galéria nyílik. (11 kép)

Kispesten csak idén száz új parkolóhelyet alakított ki az önkormányzat. Akár már holnap birtokba vehetik a Kisfaludy utca 2-16. előtti aszfaltjárdán kialakított 20, valamint a Kisfaludy utca 16-18. előtt már meglévő, gyephézagos parkoló folytatásaként épült 12 új parkolóhelyet, amelyet most készítettek el a szakemberek – tudtuk meg Gajda Pétertől. Kispest polgármestere szerint az összesen 32 parkolóhely részben legalizálja a mostani parkolási szokásokat, részben új helyeket is biztosít. A parkolók építésével egyidejűleg a 16-18. szám előtt új járda is épült.

A Kispesti piac Kossuth tér felőli útjának és parkolójának felújítása kapcsán a polgármester arról tájékoztatta lapunkat, hogy a beruházásra azért volt szükség, mert a piac előtti útszakasz a nagy forgalom miatt erősen megrongálódott, illetve töredezett volt. A beruházás 1100 négyzetméteres szakaszon történt, ahol a teljes útburkolatcsere mellett újrafestett gyalogos-átkelőhely létesült, és ezzel párhuzamosan megoldották a csapadékvíz megfelelő elvezetését is. Az aszfaltra újrafestették a mozgássérült parkolóhelyeket, valamint a taxiállomás beállóit is.

Patek Gábor, a Vagyongazdálkodási és Városüzemeltetési Iroda vezetője kérdésünkre elmondta, hogy a július 25-én kezdődött építkezésről értesítést kaptak az érintett lakóépületben élők a Kisfaludy utcában. A levélben tájékoztatták a lakókat az önkormányzati beruházás költségéről és arról, hogy mindkét parkoló kialakítására a BKK által jóváhagyott, valamint a környék lakóival korábban egyeztetett tervek készültek. Az irodavezető kiemelte, a piaci útépítésnél külön figyelmet fordítottak arra, hogy a munkálatokat nagyon rövid időn belül végezzék el, és lehetőleg úgy, hogy ne okozzanak zavart a piac nyitvatartási idejében, a napi vásárlóforgalomban. Éppen ezért a munkákat négy nap alatt elvégezték: szombaton kora délután kezdődött a felvonulás a területre, és következő hét keddjén este már visszaadták a forgalomnak az útszakaszt.