HÍREK  2024. április 23.      377

Épül az ötödik közösségi kert

A kerítés építésével megkezdődött az ötödik kispesti közösségi kert kialakítása a Toldy utca és a Kazinczy utca közötti parkban. A helyszínről tavaly októberben tartottak közösségi tervezési fórumot.

Épül az ötödik közösségi kert
A képre kattintva galéria nyílik. (6 kép)

A kerítésépítést ma megtekintette Gajda Péter polgármester, Varga Attila alpolgármester, Fekete László önkormányzati képviselő, Rosta Gábor, a hazai közösségi kertmozgalom „atyja”, valamint dr. Vitál Márton, a kivitelező Közpark Kft. igazgatója is.

Az alpolgármestertől megtudtuk: A tervek szerint május végén már nyit a mintegy 600 négyzetméteres kert. Huszonnégy magaságyás lesz benne, a kerítést, a magaságyásokat, a vízvételi lehetőséget az önkormányzat biztosítja, a kert kialakítása, megtöltése élettel, közösség kialakítása a kertészek feladata lesz. A közösség építésében – mint a többi kert esetében – Rosta Gábor segíti majd a lakókat. Varga Attila elmondta: a Zöldprogram Iroda e-mail-címén lehetett jelentkezni (ezt tavalyi cikkünkben is megírtuk – a szerk.), és akkora volt az érdeklődés, hogy mostanra mind a huszonnégy tervezett magaságyás gazdára talált.