HÍREK  2024. március 26.      307

Elkezdődött a faültetés

A következő három napban 150 fát ültetnek majd el a Közpark Kft. munkatársai, ebből az első ötvenet az itt élők javaslatára. Az ültetés a Pannónia út mentén kezdődött ma délelőtt.

Elkezdődött a faültetés
A képre kattintva galéria nyílik. (9 kép)

A Pannónia út mentén két fát, egy gömbakácot és egy hársfát ültetett el közösen Gajda Péter polgármester Paróczai Anikó önkormányzati képviselővel, valamint Varga Attila és Vinczek György alpolgármesterekkel.

A polgármester az ültetésen lapunknak elmondta, 2006-ban indítottuk a kerületi Zöldprogramot, az elmúlt években több ezer fát ültettünk kerületszerte. Tavasszal közel 300 fát ültetünk közösen a Közpark Kft. munkatársaival, ebből az első ötvenet a kerületiek javaslatára. A Közpark február végén meghirdetett egy akciót a közösségi oldalán, ahol hozzászólásban lehetett szavazni egy-egy fa helyéről. Itt, a Pannónia utcában volt az egyik, azért kezdtünk itt – tette hozzá Gajda Péter.

Gömbakácfát, hársfát, gledícsiát, és vérszilvafát ültetünk a következő napokban kerületszerte. A Katica utcába és a Fő utcába vérszilvafa kerül. A fákat a Közpark Kft. szakemberei gondozzák majd – mondta Szabó-Kelemen Ágnes, a kft. kommunikációs munkatársa.