HÍREK  2024. március 23.      134

Eredményes volt a szűrőnap és programzáró

Eredményes szakmai napot, valamint sikeres programzárót tartott a Yamamato Rehabilitációs Intézetben A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány.

Eredményes volt a szűrőnap és programzáró
A képre kattintva galéria nyílik. (6 kép)
 

Nem először jártunk Kispesten, de ma értünk a végére annak a BGA Zrt. Nemzeti Együttműködési Alap és Civil Támogatások pályázati támogatással megvalósított programsorozatnak, amelyben az Akupunktura-Rehabilitáció Alapítvány együttműködő partnereként három Egészségnap megszervezésében és egy léleksimogató verseskötet újrakiadásában közreműködtünk Kispesten 2023. május 6-án, szeptember 30-án és ma, a zárónapon – tudtuk meg Vajda Mártától, A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány igazgatójától, az Életigenlők magazin főszerkesztőjétől, mai kispesti esemény főszervezőjétől.

A nap során két eseményt tartottak párhuzamosan. A panelbeszélgetésre felkérték Dr. Prezenszki Zsuzsanna pszichiáter-onkopszichológust, Erdélyi Aliz dietetikust, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége főtitkárát, Prof. Dr. habil. Hegyi Gabriella szakorvost, Kispest díszpolgárát, Dr. Szabóné Maszler Judit pszichológust, de a panelbeszélgetésekben közreműködtek daganatból gyógyult ismert hozzászólók/beszélgető partnerek, Hargitai Márta, Dr. Karácsony Ferenc, Vajek Andrea.

A lakossági szűrések során szájnyálka problémákat vett észre több esetben Dr. Mensch Károly fogszakorvos, aki egyetemi hallgatóival támogatta a rendezvény szűrés részét. Dr. Svastics Egon onkológus-sebész, aki bőrdaganat szűrést végzett, a nap végén elmondta, hogy egy daganatmegelőző állapotot, és sajnos egy rosszindulatú daganatgyanút szűrt ki. A területileg illetékes szakrendelésre, kórházba irányította a kiszűrt személyeket. Mindemellett számos kérdést kapott mindenféle bőrproblémával kapcsolatban. Barna Csaba ma általános állapotfelmérést végzett. Összegzésében elmondta, a vizsgálatban részt vett személyeknél 80 százalékánál zsírmáj, valamint rossz koleszterin problémákat mért a gép, emellett néhány esetben vitamin- és nyomelemprobléma is mutatkozott – összegezte a nap tapasztalatait Vajda Márta.

A program keretében megtekinthető volt Vajek Andrea (Magyar Rákellenes Liga Gödöllői Alapszervezet elnöke) által indított Meggyógyultam Sorstárs Képtár, és részt vett a Szeretet-bibliámban lapozgatok című verseskötet szerzője, Dr. Gelléri Ágnes pszichológus-költő is.

A rendezvényen résztvevők Béres-cseppet, Béres SzelénVital táplálékkiegészítőt, valamint a huszadik évfolyamát ünneplő Életigenlők magazin jubileumi számát kapták ajándékba.