HÍREK  2024. február 03.      378
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Bölcsődenyitogató: ez volt a kilencedik

 

Azoknak a szülőknek tartottak tájékoztatót a kispesti intézményekről és a bölcsődei beiratkozásról szombaton a Wekerlei Kultúrházban, akiknek kisgyermeke idén kezdi a bölcsődét.

 

Bölcsődenyitogató: ez volt a kilencedik
A képre kattintva galéria nyílik. (10 kép)

Kiss-Szitár Orsolya tagintézmény-vezető köszöntőjében arról beszélt, hogy nem véletlenül tartják minden évben a Wekerlei Kultúrházban (WK) ezt a tájékoztatót, hiszen a WK látogatói között elsősorban a kisgyermekes családok fedezhetőek fel, nekik kínál programokat az intézmény.

Aszódi-Sikter Éva, a Kispesti Egyesített Bölcsődék vezetője rövid tájékoztatójában bemutatta a résztvevő intézményvezetőket, a Csillagfény bölcsődéből Borosné Bárdos Melindát, az Eszterlánc bölcsődéből Semmelweisné Nyiri Mónikát, a Gyöngyszem bölcsődéből Berkes Lászlónét, a Bokréta bölcsődéből Harnosné Horváth Zsuzsannát, valamint a Wekerlei Tipegők bölcsődéből Lipcsei Edinát, akik a bölcsődéikről készült kisfilmek és képek segítségével meséltek munkájukról, csináltak kedvet intézményükhöz.

Aszódi-Sikter Éva elsőként arról tájékoztatta az érdeklődő szülőket, hogy az önkormányzat 5 bölcsődéjében 20 hetes kortól 3 évesig látják el a rájuk bízott gyermekeket. A gyermekek felvétele a Kispesti Egyesített Bölcsődék – Csillagfény Bölcsődében történik a XIX. kerület Eötvös utca 11. szám alatt minden hónap második szerdáján (kivéve júliusban és augusztusban, a nyári zárások idején).

És bár egész évben lehetőség van a jelentkezésre, azért arra kérte a családokat, időben adják be a jelentkezéseiket, ha a választott bölcsődébe, esetleg bölcsődei csoportba szeretnék gyermeküket beíratni. Jelentkezni e-mailen is lehet, az egyesitettbolcsodek@kispest.hu e-mail-címre várják a felvételi kérelmeket. A felvételi dokumentáció a www.egyesitettbolcsodek.kispest.hu honlapról letölthető. Amennyiben lehetséges, részesítsék előnyben az e-mailes felvételi lehetőséget, hiszen ott is azonnali visszajelzést kapnak a dokumentumok megérkezéséről, az esetleges hiánypótlás szükségességéről, és e-mailen kényelmesen tudják pótolni a hiányzó dokumentumokat is – hangsúlyozta.

Fontos tudnivalóként az intézményvezető kiemelte, hogy ugyan a jogszabályok lehetővé teszik, de a családok segítése érdekében Kispesten tíz éve már nem kell fizetni az önkormányzati intézményekben a bölcsődei ellátásért, csak az étkezésért. Minden bölcsődében saját főzőkonyha működik, helyben készítik az ételeket a kicsiknek, így egyedi igényeket is könnyebben tudnak kielégíteni. Az élelemre nem szoktak panaszkodni a családok – mesélte.

Vinczek György, a kerületi bölcsődék működését is felügyelő alpolgármester arról tájékoztatta a szülőket, hogy valamelyest növekedett az igény a bölcsődei ellátás iránt. Az önkormányzat pedig elismerve a bölcsődék fontosságát, nagyobb figyelmet kap majd a zavartalan működés biztosítása, a feltételek megteremtése.

A tájékoztató során szülői kérdésekre válaszolva szó esett a dán-magyar bölcsődei program szemléletformáló erejéről, gyakorlati megvalósításának tapasztalatairól, a bölcsődék egyéb, térítésért igénybe vehető nappali szolgáltatásairól a játszócsoportba való részvételről, illetve a gyermekfelügyeletről.

Bővebben a beiratkozásról

Bővebben a bölcsődékről