HÍREK  2024. január 31.      359
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Tűzrakóhelyet avattak a bölcsődében

A dán-magyar bölcsődei program egyik utolsó közös eseményét tartották a Csillagfény bölcsőde felújított udvarán, ahol ma délelőtt a legkisebbek ismerkedtek a tűzrakással, és pattogatott kukoricát készítettek szabad tűzön.

 

Tűzrakóhelyet avattak a bölcsődében
A képre kattintva galéria nyílik. (10 kép)

Dán-magyar bölcsődei programunk talán egyik legszokatlanabb eseményére került sor ma a Csillagfény bölcsődében. Míg a dán kisgyermekintézményekben természetes, hogy van közös tűzrakóhely, ahol akár családi programokat is szervezhetnek, addig nálunk ez teljesen szokatlan. Az udvar átalakítása során dán mintára nálunk is lett ilyen közösségi tér, ezt avattuk fel ma. Bár a nap elején a kisgyermeknevelők kicsit ódzkodtak a feladattól, hiszen tűzrakás nem igen szerepelt még a bölcsőde szakmai programjában, de egyben nagyon kíváncsiak is voltak, mi sül ki ebből. Vállalkozókedvük azonban nagyobb volt félelmüknél, remek délelőtti elfoglaltság kerekedett a közös pattogatott kukoricázásból – mesélte Aszódi-Sikter Éva a Kispesti Egyesített Bölcsődék vezetője. Megtudtuk azt is, hogy a gyerekek kíváncsian várták ezt a számukra is szokatlan programot, de örömmel vették birtokba azt a kis faházikót, amelyet direkt erre a célra alakítottak át.

Aszódi-Sikter Éva kérdésünkre elmondta: április 22-én egy konferenciával zárul a 2020 tavaszán kezdődött dán-magyar bölcsődei program a KMO-ban, majd a bölcsőde kertjében egy közös rendezvény keretében, kicsik és nagyok együtt örülhetnek a sikeres nemzetközi szakmai együttműködés eredményeinek.