HÍREK  2023. december 11.      511
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Karácsonyi műsort kaptak az idősek

Tizenharmadik alkalommal ünnepelhettek együtt a Segítő Kéz Kispesti Gondozó Szolgálat szolgáltatásait igénybe vevő kispestiek azon a karácsonyi ünnepségen, amelyet az önkormányzattal közösen rendezett a szolgálat hétfő délután a KMO Művelődési Központban.

Karácsonyi műsort kaptak az idősek
A képre kattintva galéria nyílik. (14 kép)

Balázs Piroska, a Segítő Kéz Kispesti Gondozó Szolgálat intézményvezetője ünnepi nyitóbeszédében megköszönte az önkormányzat támogatását. Az intézményvezető elmondta, a karácsony a kereszténység egyik legjelentősebb ünnepe, és a boldogság, az összetartozás szimbóluma is egyben. Ebben az időszakban megállunk és számvetést készítünk az elmúlt évről. Balázs Piroska szerint most kiemelten fontos, hogy figyeljünk egymásra.

Gajda Péter polgármester az eseményen köszönetet mondott a kispesti nyugdíjasoknak, nemcsak azért, mert aktívan részt vesznek a különböző programokon, hanem azért is, mert tanácsaikkal, felszólalásainkkal segítik az önkormányzat munkáját. A polgármester elmondta, bízik benne, hogy értékelik azokat a szolgáltatásokat, amelyeket az elmúlt években nyújt és nyújtott az önkormányzat.
Túljutva az elmúlt évek válságos időszakain, idén van arra lehetőségünk, hogy egy általános támogatást adjunk minden itt élő 65 év felettinek – utalt Gajda Péter a Kispest 65+ Utalványprogramra. Az utalványokat a napokban már elkezdték kézbesíteni az Polgármesteri Hivatal munkatársai. Azon dolgozunk, hogy ezt a programunkat a következő évben is folytatni tudjuk, hogy ez egy általános szolgáltatás legyen, bízzunk benne, hogy sem a hazai, sem a világpolitika nem szól bele – tette hozzá a polgármester.

Ez az esemény nemcsak önöknek ad sokat, hanem nekem is, hiszen jó látni ezt az összetartó közösséget Kispesten – mondta köszöntőjében Arató Gergely országgyűlési képviselő. Kispesten tényleg odafigyelnek az idősekre, meghallgatják őket, és valóban segítő kezet nyújtanak nekik. Közelednek az ünnepek, talán ebben az időszakban még fontosabb, hogy figyeljünk egymásra, segítsük egymást – tette hozzá az országgyűlési képviselő, majd boldog ünnepeket kívánt a megjelenteknek.

Az ünnepi zenés-irodalmi műsort, „Hófehér karácsony” címmel Benkő Péter, kétszeres Jászai Mari-díjas és érdemes művész, a Turay Ida Színház örökös tagja, Balog Tímea, a Madách Színház színművésze és Simon Zoltán, a Pesti Magyar Színház színművésze adták elő.

A hivatalos rész zárásaként Vinczek György alpolgármester mondott karácsonyi köszöntőt a résztvevőknek.