HÍREK  2023. december 08.      525
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Új megállónevek Wekerlén

November végétől 148-as busz Körző utca – Hungária út – Gutenberg körút kereszteződésénél lévő, korábban Gutenberg körút elnevezésű megállópárjának új neve Bárczy István tér, a 99-es, a 194-es és a 194B busz, valamint a 999-es éjszakai járat Corvin körút – Pannónia út kereszteződésénél levő korábban Corvin körút elnevezésű megállópárjának új elnevezése pedig Győri Ottmár tér lett.

A megállók átnevezésének ötlete Nagy Tamás helytörténész nevéhez kötődik, aki korábban már kezdeményezte Gajda Péter polgármesternél, hogy járjon közbe a fővárosnál: a két wekerletelepi buszmegállópárt a névadó Wekerle Sándor utáni legfontosabb személyekről nevezzék el, akik tevékenységükkel fontos szerepet játszottak a telep létrehozásában.  

A fővárosi közgyűlés a nyári közigazgatási szünetet követően hamarosan döntött is az átnevezésekről, így november végétől már a Bárczy István és a Győri Ottmár téren állnak meg a buszok Wekerletelepen. A két korábban névtelen közterület a 2008. évi Wekerlei Centenáriumot követően kapta meg a két jeles személy nevét.

bkk-logo-jo