HÍREK  2023. december 05.      526
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Magánösztöndíj kispesti diákoknak

Idén is támogatja a kispesti fiatalok felsőoktatási tanulmányait dr. Halász Géza. Az egykori egyetemi tanár vállalkozása nyereségéből 12 éve segíti a 25 legrászorultabb Bursa Hungarica-ösztöndíjas diákot. Az évek óta tartó nagylelkű felajánlásaiért és támogatásáért dr. Halász Gézát Kispest Önkormányzata Kispestért Díjban részesítette 2022-ben.

Magánösztöndíj kispesti diákoknak
A képre kattintva galéria nyílik. (15 kép)

Vinczek György alpolgármester az élethosszig tartó tanulás fontosságáról beszélt a fiataloknak.  Az alpolgármester a díjátadón elmondta: Az önkormányzat minden évben csatlakozik a Bursa Hungarica felsőfokú oktatásban tanulókat támogató ösztöndíjprogramhoz, ami azt jelenti, hogy az önkormányzat az állami 5 ezer forintot minden hónapban megduplázza támogatásképpen. Ebben az esztendőben a képviselő-testület úgy döntött, hogy egyszeri, 50 ezer forintos támogatást kapnak a „bursás” fiatalok jövő tavasszal. Halász Géza kiegészítő felajánlása is inflációkövető, hiszen a korábbi 50 ezer forint helyett 80 ezer forintot kapnak a gyerekek egyszeri támogatásként – jelentette be az alpolgármester.

Halász Géza is csatlakozott az alpolgármester tanulásra buzdító gondolataihoz, szerinte is egyre fontosabb, hogy minél több fiatal tanuljon tovább a felsőoktatásban, mert egyre több jól felkészült szakemberre lesz szüksége az országnak. Az embert az értelem teszi emberré, amellyel felelőssé is teszi a többi élőlényért. Az ember önmagát műveli és megpróbálja kiteljesíteni magát. Ám a legfontosabb döntéseinkben mindig egyedül maradunk, nekünk kell legyőzni önmagunk kétségeit – mondta. Arra biztatta a fiatalokat, hogy találják meg helyüket a világban, de úgy, hogy tanulják meg az összefogás és a másokkal való szolidaritás fontosságát, és támogassák azokat, akik az oktatás ügyéért harcolnak – tette hozzá Halász Géza.

Ezt követően a felajánló Halász Géza és Gajda Péter polgármester átadták a támogatásról szóló okleveleket.

Halász Géza által felajánlott támogatásban részesült: Holod Kinga, Kovács Nikolett Mária, Kirnbauer Emese, Lakatos Ferenc, Popp Liliána Anna, Kubicza Ádám, Szekeres Bence, Frisnyák Benedek Sándor, Frisnyák Dániel Ádám, Horváth Viktor, Horváth Bence, Gémesi Tamás Csaba, Gémesi Péter, Kovács Réka, Iványi Sámuel, Iványi Ruben, Kerekes Marcell.

Az ünnepségen Szeleczky Artúr Norbert, aki maga is Bursa Hungarica-ösztöndíjas volt, dalválogatással köszöntötte a díjazottakat.