HÍREK  2023. december 04.      438
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Átadták a Kispest Sportjáért díjat

Pásztor Flóra tőrvívó, Csillik Zoltán labdarúgóedző és Molnár Gábor fekvenyomó-erőemelő kapott idén Kispest Sportjáért díjat. Az átadót a KMO Művelődési Központban rendezték meg hétfő délután.

Átadták a Kispest Sportjáért díjat
A képre kattintva galéria nyílik. (13 kép)

Gajda Péter polgármester köszöntőjében arról beszélt, hogy számtalan ismert Kispest-kötődésű sportembert, kiválóságot tudnánk felsorolni, akikre büszkék lehetünk, vagyunk, de itt vannak a „mindennapok napszámosai”, azok a sportszakemberek, sportolók, pedagógusok, akik megszerettették mindnyájunkkal a sportot, és tőlük tudjuk, mire nevel, miért fontos a sport. Hálásak lehetünk azoknak a példaképeknek, akiknek a kezei között nevelkedhettünk, vagy szurkolhattunk nekik. Ezért is fontos az önkormányzatnak, hogy minél többen sportolhassanak térítésmentesen vagy kedvezményesen a kerületi sportintézményekben – hangsúlyozta a városvezető.

A folytatásban Gajda Péter, Kispest polgármestere, valamint Ternyák András és Vinczek György, Kispest alpolgármesterei adták át a díjat.

A Kispest Sportjáért díj 2023. évi kitüntetettjei:

Pásztor Flóra tőrvívó, aki 2020 februárjában a tőrvívócsapatban olimpiai kvalifikációt szerzett. A tokiói ötkarikás játékokon egyéniben a legjobb 32 között, tőrözők csapatversenyben a 7. helyen végzett. 2022-ben az Európa-bajnokságon 32 között szerepelt, csapatban hetedik lett. A 2023-as Európa-bajnokságon egyéniben 2. helyen végzett, csapatban pedig a 17. helyen.

Csillik Zoltán labdarúgóedző, aki közel 30 éve dolgozik a Budapest Honvéd utánpótlásánál. A legkisebbektől (6 évesek) kezdve az U14-ig bezárólag tanította a gyerekeket a labdarúgásra 1994-től. 2018-tól a Budapest Honvéd női szakosztályában dolgozik, ahol szintén az utánpótlással foglalkozik.

Molnár Gábor fekvenyomó-erőemelő, szakács, szabadidejében erőemelő versenyző. Az Erőművek Rekreációs és Erőemelő Sportegyesület tagja, versenyzője 2012 óta. Az egyesület a Magyar Erőemelő Szövetség, mint országos sportági szakszövetség tagja, annak versenyrendszerében versenyez. Gábor 2018 óta válogatott kerettag, kifejezetten a fekvenyomásra specializálódott, de erőemelésben (guggolás, fekvenyomás, felhúzás) is szép sikereket ért már el.

A díjátadó ünnepségen a Múzsa Ritmikus Sportgimnasztika Sportegyesület műsorát láthatták a résztvevők és a díjazottak a KMO-ban.

Az önkormányzat 2009-ben alapította a Kispest Sportjáért díjat, amely azoknak a személyeknek, egyesületeknek, sportköröknek, adományozható, akik és amelyek kiemelkedő munkát végeznek a sport, diáksport területén, a testnevelés és testkultúra népszerűsítésében, ezek szervezésében, fejlesztésében és támogatásában.