HÍREK  2023. június 19.      660

Iskolatáska-avató

Magánfelajánlásnak köszönhetően kapott 120 nagycsoportos óvodás kisgyerek iskolatáskát az önkormányzati füzetcsomagok mellett iskolakezdéshez.

Iskolatáska-avató
A képre kattintva galéria nyílik. (16 kép)

Kispesten évek óta már szinte „alapszolgáltatás”, hogy minden kisiskolás gyermek 1–5. osztályig az iskolakezdéshez induló füzetcsomagot kap az önkormányzattól, amelyet vagy a tankönyvekkel együtt, vagy az első tanítási napon adnak át nekik az iskolákban.

Az idén Kratochwill Balázsnak, a Hivatalos Biztonsági Okmány és Jegynyomda Kft. ügyvezető igazgatójának köszönhetően 120 rászoruló kerületi kisgyereknek még azzal is tudunk közösen segíteni, hogy egy-egy mindenféle hasznos iskolai eszközökkel felszerelt iskolatáskát is adhatunk ajándékba a tanulmányaik megkezdéséhez. A tervek szerint a következő években is lesz ilyen külön támogatás – mondta el lapunknak Gajda Péter polgármester a mai városházi ünnepségen.
Az óvodások képviseletében, Peller Emma (Tarka-barka óvoda), Danyi Csaba és Galgóczi László (Mézeskalács Művészeti Modell óvoda) és Pusztai Lia (Szivárvány óvoda) vették át az ajándék iskolatáskákat.

A vidám és oldott hangulatú folytatásban Mikola Péter dalszerző, énekes, mesekönyvíró, akit nem először láthattak már a kispesti családok, játszott, énekelt a gyerekekkel. Többek között a családról is.