HÍREK  2021. április 06.      1,189
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Rendelnek és oltanak is a szakrendelőben

Bár óriási teher hárul napok óta a Kispesti Egészségügyi Intézet (KEI) orvosaira, dolgozóira, hiszen a meglévő kapacitásaikkal folyamatosan végzik a kispestiek szakellátását, az intézményben folyik a kispestiek oltása is – tájékoztatta lapunkat Dr. Kumin Marianna, a KEI igazgató-főorvosa.

egeszsegugyi-intezet

A napokban egyik napról a másikra vált oltóponttá a KEI úgy, hogy 15 munkatársát más fővárosi oltópontra vezényelték.

A húsvét első napjaiban is folyamatos volt az oltás, a lakosság mellett pedagógusokat és kismamákat is oltottak ezekben a napokban, akik, több mint ezren, elsősorban Moderna oltást kaptak. Húsvéthétfőn is majd ezer kispestit oltottak be, de őket már az AstraZeneca vakcinával.

Az ünnepek után is folytatódik az oltás a szakrendelőben, de ezzel párhuzamosan folyik a szakrendelőbe időpontra érkezők ellátása is, ami nem könnyű feladat, olykor a betegek várakozásával is jár.

A felröppent hírekkel ellentétben a laboratórium sem mondta vissza az előjegyzett betegeket, de a járványidőszakban korábban végzik a napi fertőtlenítést a labor területén a rendelés után, mert déltől már ott is zajlik a szervezett oltás.

A KEI vezetése és szakemberei folyamatosan gyűjtik a napi tapasztalatokat, és a lakosság biztonságos ellátása érdekében ennek megfelelően módosítják majd az intézményben folyó gyógyító munka és az oltási feladatok összehangolását. A főigazgató javaslata szerint a későbbiekben hétvégén legyenek az oltási napok a szakrendelőben.