KÖZLEMÉNYEK  2017. március 10.
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Uszodai kedvezmények nyugdíjasoknak

Márciustól óriási kedvezményt nyújt a Kispesti Uszoda a nyugdíjasoknak minden hétvégén.

idos-uszas

A Kispesti Uszoda a nyugdíjasok számára eddig is számos kedvezményt biztosított, márciustól azonban egy új hétvégi jegytípussal szeretnék még több kispesti idős számára elérhetővé tenni a testmozgást. Minden szombaton 13 óra után és vasárnap egész nap a teljes árú jegy harmadáért, mindössze 500 forintért látogathatják az uszodát azok, akik a pénztárnál felmutatják nyugdíjas igazolványukat. Sőt, ebben az időszakban attól sem kell tartaniuk, hogy a gyorsabban úszókba vagy pancsoló kisgyermekekbe botlanak, hiszen az uszoda egy külön sávot biztosít az idősebbeknek a nyugodt sportolás érdekében.

Emellett a Kispest Jövőjéért Egyesület támogatásának köszönhetően ingyenes foglalkozás is indul, amelyet kimondottan az időseknek szerveznek. A foglalkozást szakképzett oktató vezeti, aki az alkalom során az időskori mozgásszervi panaszok, mint például az ízületi bántalmak és a gerincmeszesedés megelőzése érdekében végzett úszógyakorlatokat helyezi előtérbe. A foglalkozáson a Kispesti Segítő Kéz gondozásában álló nyugdíjasok vehetnek részt, akik korlátozott számban eddig is ingyenesen látogathatták az uszodát havonta egyszer, márciustól pedig az ingyenes foglalkozáson is részt vehetnek. A minden hónap harmadik szerdáján megtartott alkalomra a Segítő Kéz Gondozószolgálatnál lehet jelentkezni.

Az úszás idősek számára különösen ajánlott, hiszen a vízben való mozgás nem terheli meg az ízületeket, ugyanakkor a test teljes izomzatát átmozgatja. A rendszeres mozgás nemcsak lassítja az öregedést, hanem segít megelőzni a magas vérnyomást, az elhízás miatt kialakuló betegségeket, és jó állapotban tartja az immunrendszert.

Kispesti Uszoda