KÖZLEMÉNYEK  2024. március 14.
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Lakossági fórum a Kerületi Építési Szabályzatról (KÉSZ)

Tisztelt Kispestiek, Civil Szervezetek, Építészek!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy Budapest Főváros XIX. Kerület Kispest Önkormányzata 2023 februárjában elfogadta a Lajosmizsei vasútvonal elővárosi célú fejlesztés kerületet érintő nyomvonalának engedélyezési terv szintű helyszínrajzát. A nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházás a jelenleg hatályos Kispest Kerületi Építési Szabályzat (továbbiakban Kispest KÉSZ) módosítását teszi szükségessé, melynek alapjául az elfogadott nyomvonaltervek alapján készített Véleményezési Dokumentáció szolgál.  

A településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 419/2021. (VII.15.) Kormányrendelet alapján a Kispest KÉSZ készítésének előzetes tájékoztatási szakaszában az Önkormányzat a partnerségi egyeztetés szabályairól szóló 5/2023. (II.16.) önkormányzati rendelete szerint lakossági fórumot tart.

Ha Ön is szeretné javaslatát, véleményét elmondani a készülő KÉSZ-ről, várjuk a lakossági fórumon, melyet 2024. március 21. 16.30 órai kezdettel a Polgármesteri Hivatal kis házasságkötő termében tartunk.

Amennyiben a lakossági fórumon nem tud részt venni, de szeretné észrevételeit, javaslatait megtenni a készülő dokumentummal kapcsolatban, akkor arra írásban is van lehetősége. A  dokumentum-tervezet elérhető a kerület honlapján, a Társadalmi véleményezés fül alatt vagy személyesen a Főépítészi Irodán, előzetes időpontegyeztetést követően a +36-1-3474-553 telefonszámon, ügyfélfogadási időben.

Az írásbeli vélemények* elküldésére 2024. március 28-ig van lehetőség.
Írásbeli véleményeket várjuk
•    személyesen átadva a lakossági fórumon, vagy bedobva az Önkormányzat előterében elhelyezett gyűjtőládába.
•    postai úton a Budapest Főváros XIX. Kerület Kispest Önkormányzata Főépítészi Iroda (1195 Budapest, Városház tér 18.-20.) postacímre
•    elektronikusan a foepitesz@kispest.hu e-mail-címre, vagy közvetlenül az ügyfélkapun keresztül az E-tér felületére feltöltve

*A véleménynek közösségi-, vagy jogos magánérdekre kell hivatkoznia, közvetlen összefüggésben a tervezettel, indoklással ellátva.

Budapest, 2024. március 13.

Tisztelettel:

Gajda Péter
Kispest polgármestere

A véleményezésre váró dokumentáció itt elérhető.

HIRDETMÉNY (pdf)