PROGRAMAJÁNLÓ  2017. január 12.
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

A magyar kultúra napja gyerekeknek

Bábszínházi előadással és egy mesés kiállítással várja a WKK a gyermekeket és szüleiket 2017. január 21-én, szombaton délután.

bekamenyecske-wkk

A kultúrház Wekerlei Zsebszínház elnevezésű bábszínházi sorozatának januári előadásán A békamenyecske című kalotaszegi népmesét tekinthetik meg az érdeklődők. Az Álomzug Társulás meséli el bábokkal és muzsikával a gyerekeknek az ifjú legény történetét, aki elindul a nagyvilágba szerencsét próbálni. Szerencse helyett azonban tűzben égő kicsi kígyót talál, akinek életét megmentve egyszerre egy békamenyasszonyra is szert tesz... Aki kíváncsi Jánosunk további történetére, hallgassa meg, mit mesél a két vándorkomédiás.
Játsszák: Tóth Krisztina és Gulyás László
Figurás bábok: Fekete Dóra.
Muzsika, láda: Gulyás László
Tollforgató, mindent látó: Papp Melinda
4 éven felülieknek ajánlott.
Belépődíj: 1 100 Ft/fő
Jegyek elővételben is kaphatóak!

Ugyancsak január 21-től látható a társalgóban az a kultúrcsemegének számító kiállítás, melyen Füzesi Zsuzsa gyermekkönyv-illusztrátor, író munkáit eredetiben tekinthetik meg az érdeklődők. Az alkotó rajzain generációk nőttek fel, több mint 120 kötetet illusztrált, 24 rajzfilmet rendezett, köztük A nagy ho-ho-horgász sorozatot, de ő volt a Vuk egyik animátora is.
Az illusztrációk mellett a vitrinekben Szászné Balugyánszki Erika amigurumi technikával készült babakiállítása lesz látható.
A tárlat megtekinthető február 25-ig.
Időpont: 2017. január 21., szombat 16.30-17.30
Helyszín: Wekerlei Kultúrház és Könyvtár
1192 Budapest, Petur u. 7. Tel.: 282 9895, 358 0690