Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Városi ember és a környezet - fotópályázat 2017.

Budapest Főváros XIX. kerület Kispest Önkormányzatának Környezetvédelmi Bizottsága fotópályázatot hirdet a kerületben élő középiskolás és általános iskolai felső tagozatos tanulók részére.

rovar

A pályázat célja, hogy a gyerekek a fényképezőgép lencséjén keresztül is megfigyeljék környezetüket, megismerjék az állat- és növényvilágot, és mindez ösztönözze őket a természeti és az épített környezet megóvására, védelmére.

A pályázat kiírója:
Bp. XIX. Kerület, Kispest Önkormányzatának Környezetvédelmi Bizottsága.

Pályázni kizárólag a kerületben készült fotókkal az alábbi kategóriákban lehet:
- 1. Ember és a környezet: a kontrasztok vagy a harmónia felfedezése a természet értékei és az ember által alkotott környezet között a kerületben,
- 2. Az élő természet képbe zárt pillanatai: a lakókörnyezetünkben élő állatok vagy növényi különlegességek,
- 3. Környezetvédelem: jó és rossz példák bemutatása a kerületben (pld. szelektív hulladékgyűjtés, megújuló energiaforrások, újrahasznosítás)

A pályázat formai követelményei:
A benyújtott pályázatnak tartalmaznia kell az alábbiakat:
• Egy kategóriában maximum 2 db fotót A4-es sima fehér papírra kinyomtatva és digitálisan legalább 3 Mpixel felbontásban a pályázathoz csatolva digitális adathordozón (a papíralapú képeket nem, de a digitális adathordozót kérésre visszajuttatjuk). A papírra kinyomtatott fotók hátoldalán fel kell tüntetni a pályázott kategóriát, a kép címét, valamint egy jelszót, amely a pályázó személyét rejti.
• valamint 1 db lezárt, a fotókon szereplő jelszóval ellátott borítékot, mely belül tartalmazza a fotók készítőjének/készítőinek nevét, születési dátumát, lakcímét, e-mail címét, iskoláját, évfolyamának és osztályának megjelölését.

A pályázat benyújtása:
A pályázatok benyújtási határideje: 2017. október 4. (szerda) 16 óra
A pályázat leadási helyszíne: Polgármesteri Hivatal, Zöldprogram Iroda (1195 Bp., Városház tér 18.-20., 'B' épület, III. emelet, 96-os szoba)

Pályázni lehet egyénileg vagy csoportosan is. Egy pályázó több kategóriában is pályázhat, de kategóriánként maximum 2 db fotóval.

A pályázat feltétele:
A fotók más publikációban még nem szerepeltek /sajtó, internet stb./, és ezen a pályázaton korábban még nem szerepeltek.

A pályázat díjazása:
Az elbírálás alapján kiosztásra kerül kategóriánként:
1 db első díj
1 db második díj
1 db harmadik díj

A pályázatok elbírálása:
A beérkezett pályamunkákat 3 fős szakmai zsűri előzetesen értékeli, majd a pályázat elbírálásáról és a díjak odaítéléséről a Környezetvédelmi Bizottság várhatóan a november havi ülésén dönt.
Ezt követően a díjátadásra kiállítással egybekötött ünnepélyes keretek között kerül sor.

Környezetvédelmi Bizottság