HÍREK  2015. január 14.      3,300
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Célegyenesben a Csillagfény bölcsőde bővítése

Műszakilag kész az épület, várhatóan heteken belül visszaköltözhetnek a gyerekek a kibővített és felújított Csillagfény bölcsődébe. A kerületi bölcsődei ellátásról szombat délelőtt kaphatnak tájékoztatást az érdeklődők.

Célegyenesben a Csillagfény bölcsőde bővítése
A képre kattintva galéria nyílik. (18 kép)

A lakótelepi intézmény átalakítására 2012-ben nyert 150 millió forint európai uniós támogatást az önkormányzat. A pályázati, valamint önkormányzati forrásból – összességében mintegy 230 millió forintból – csaknem 500 négyzetméterrel bővül az intézmény, amely így további 25 gyermeket tud majd fogadni – mondta el Kispest polgármestere, aki Horváth Gyulával, a beruházást koordináló Kispest Kft. ügyvezetőjével, Kránitz Krisztiánnal, a VAMŰSZ megbízott igazgatójával és Brinza Istvánnéval, az Egyesített Bölcsődék vezetőjével kedden tekintette meg az épületet. Gajda Péter hozzátette: a legkisebb kispestiek nappali ellátása, a kerületi bölcsődék fenntartása és szakmai felügyelete az önkormányzat feladata, a hat bölcsődében jelenleg mintegy 450 kisgyermeket látnak el naponta. A szigorú gazdálkodás ellenére Kispesten nem kell térítési díjat fizetniük a bölcsődékbe járó gyerekek szüleinek, és a színvonalas ellátás ingyenességének megtartása a jövőben is szándéka az önkormányzatnak – hangsúlyozta Gajda Péter.

A „csillagfényes” kisgyerekek és szüleik nagyon várják már, hogy a visszaköltözhessenek a megszokott helyre – mondta el Brinza Istvánné. Az építkezés ideje alatt a 95 kisgyereket és a gondozókat a Bokréta, a Zrínyi utcai Gyöngyszem és a Csokonai utcai Eszterlánc bölcsődék fogadták be ideiglenesen. Horváth Gyulától megtudtuk, a tervek szerint halad a munka, várhatóan heteken belül beköltözhetnek a gyerekek.

A kispesti bölcsődék működéséről, pedagógiai programjáról szombaton 10.00–11.30 között a Wekerlei Kultúrházban kaphatnak tájékoztatást az érdeklődők.