VELÜNK TÖRTÉNT...  2018. december 07.      1,019
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Kosaraztak a középiskolások

Idén a Trefort csapata nyert a Mikulás Kupa középiskolás kosárlabdatornát.      

Kosaraztak a középiskolások
A képre kattintva galéria nyílik. (4 kép)

A lányoknál két csapat házibajnokságot vívott, hiszen a Károlyi 1 küzdött a Károlyi 2-vel. A rendes játékidőben döntetlenre állt az eredmény, így aranypont döntött a Károlyi 2 javára. Érdekesség, hogy az aranypont lejátszása előtt a lányok tartottak egy hosszabb szünetet, ami alatt a győztes csapatból egy fő távozott. Így végül 4 a 3 ellen vették fel a harcot, sikerrel.

A fiúknál 4 csapat körmérkőzést játszott. A mérkőzések színvonalát mi sem bizonyítja jobban, mint az a tény, hogy a végül 4. helyen végzett Ganz csapata a végső győztes Trefort csapata ellen a második félidőben döntetlent játszott 4 gyönyörű triplát szórva a meglepett ellenfélnek...

A döntő mérkőzés aztán végletekig kiélezett, helyenként durvaságba menő játékot hozott a Kiwi (Waldorf) és a Trefort között. Két játékos ki kellett állítani végleg, melyre eddig még nem volt példa!

A fegyelmezés jót tett a meccsnek, mert utána csak a játékkal törődtek a játékosok. Végül a meggyőzőbb játékot produkáló és kevesebb ziccert rontó Trefort csapata nyerte el az aranyérmet, ezzel megdöntve a Waldorf eddig tartó hegemóniáját.

A mérkőzéseket vizsgázott játékvezetők vezették. A csapatok a már megszokott gyümölcs (banán, alma, körte, szőlő, mandarin), csokoládé díjazásban részesültek, az 1-3. helyezett érmet kapott.

Ezúton szeretném megköszönni Dr. Cselik Ágnes igazgató asszonynak, hogy biztosította számunkra a tornatermet.

Kerekes Balázs Kispesti Sportközpont