VELÜNK TÖRTÉNT...  2017. október 05.      1,009
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Amatőr Középiskolás Kosárlabda és Streetball Verseny

Az egynapos rendezvényt a Kossuth téren újonnan kialakított kosár- és streetballpályákon bonyolítottuk le. A kialakított pályák profi versenyzési feltételeket és biztonságos sportolást biztosított minden résztvevőnek, akiknek az új komplexum hamar elnyerte tetszését.

Amatőr Középiskolás Kosárlabda és Streetball Verseny
A képre kattintva galéria nyílik. (6 kép)

A nevezési határidőt az iskolák nagyon lazán kezelték, de telefonon a nevezési határidőn túl több intézmény is jelezte részvételi szándékát. A versenyre három kispesti középiskola nevezte tanulóit 15 csapattal az alábbi bontásban:

- Kispesti Waldorf Óvoda Általános Iskola és Gimnázium, 1 fiú kosárcsapattal, 1 fiú streetball-csapattal
- Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Trefort Ágoston Két Tanítási Nyelvű Szakgimnáziuma, 1 fiú kosárcsapattal, 4 fiú streetball-csapattal
- Károlyi Mihály Magyar-Spanyol Tannyelvű Gimnázium, 2 lány kosárcsapattal, 1 fiú kosárcsapattal, 4 fiú streetball-csapattal

Az időjárási körülmények ideálisak voltak. A helyszínen három iskolából közel 50 tanuló jelent meg a versenyre, és több kísérő is.

Minden résztvevőt négyláda vegyes gyümölccsel, ízesített ásványvízzel és csokoládéval vártunk.

A kosármérkőzéseket fiú és lány kategóriában is egy-egy csoportban bonyolítottuk le, ahol minden nevezet csapat körmérkőzéssel döntötte el a helyezések sorsát. A streetball-t két csoportban körmézesekkel rendeztük meg, ahol a két csoport első és második helyezettjei, keresztmérkőzésekkel döntötték el az első négy hely sorsát. A helyezettek érem díjazásban részesültek.

Eredmények:

Lány kosár:

1. Károlyi 1.
2. Károlyi 2.

Fiú kosár:

1. Waldorf
2. Károlyi 1.
3. Trefort
4. Károlyi 2.

Fiú streetball:

1. Waldorf
2. Trefort 1.
3. Károlyi 4.
4. Trefort 4.

A mérkőzéseket a Testnevelési Egyetem által delegált játékvezetők vezették.

Kerekes Balázs Humánszolgáltatási Csoport