VELÜNK TÖRTÉNT...  2017. február 23.      1,011
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Egészséghét a Zöld Ágacskában

A gyerekeknek olyan játékokat, tevékenységeket ajánlottunk fel, amelyek kifejezetten az egészségtudatos gondolkodást és életmódot támogatták.

Egészséghét a Zöld Ágacskában
A képre kattintva galéria nyílik. (8 kép)

Nevelőtestületünk célként tűzte ki, hogy óvodánk egészségnevelési programja keretében pozitív mintát nyújtva, a gyerekek számára igyekszünk minél több érdekes, újszerű dolgot bemutatni, a saját tapasztalatszerzésre lehetőséget biztosítani az egészséges életmód témakörében. Az egy hétig tartó programsorozatban február közepén a gyerekeknek olyan játékokat, tevékenységeket ajánlottunk fel, amelyek kifejezetten az egészségtudatos gondolkodást és életmódot támogatták. Ennek keretében hangsúlyt kapott az egészséges táplálkozás, a személyi higiénia, a mozgás, a lelki egészség és a környezettudatos gondolkodás megalapozása. Így a gyermekek rész vettek játékos átmozgató tornában, lehetőségük volt relaxálni, táncházi foglalkozáson részt venni, gyümölcs- és zöldség salátákat készíteni.

A napi tevékenységeket úgy szerveztük meg, hogy az egészséghét tartalmi elemei megjelenjenek a csoportok napirendjeiben. A részterületek megvalósításakor is igyekeztünk egységként kezelni az egészséges életmód témakörét, a napi tevékenységek megtervezésében mindig más az egészségvédelemmel és megőrzéssel kapcsolatos részletre helyeztük a hangsúlyt. A program szerves részét képezte az az óvodai kvízjáték, melynek során az óvodai csoportok tematikus tevékenységekre átlátogattak a szomszédos csoportokba, ahol a játéktevékenységek keretében felelevenítették és rendszerezték a megszerzett ismereteket.

Mata Gabriella munkaközösség vezető és Szegediné Török Tünde óvodavezető
Kispesti Zöld Ágacska Óvoda