VELÜNK TÖRTÉNT...  2017. január 05.      989
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

„Cipősdoboznyi szeretet” - Ajándékgyűjtés a Kispesti Deák gimiben

Az adventi időszak az ajándékok vásárlásának az ideje, de nem feledkezhetünk el az adományozásról sem, az elesettekkel, a rászorultakkal, a nehéz helyzetbe kerülőkkel való sorsközösség vállalásáról sem. Ezt a segítő lelkületet, a cselekvő együttérzést, a szolidaritás kinyilvánítását próbáljuk évek óta a diákjaink szívébe elültetni és készséggé fejleszteni.

„Cipősdoboznyi szeretet” - Ajándékgyűjtés a Kispesti Deák gimiben
A képre kattintva galéria nyílik. (4 kép)

Már évek óta hagyomány, hogy az Oltalom Alapítvány Anyaotthonába gyűjtünk. Külön készültünk a gyerekek részére játékokkal, könyvekkel, édességgel is, amit egy cipősdobozba téve szépen becsomagoltunk.

Idén újdonságként hatott, hogy ajándékot gyűjtöttünk a József Attila Gyermekotthon lakói számára is. A Gyermekotthonba 2 diákkal (Kiss Dóra 10.c és Doszpoth Dominika 11.b) vittük ki az ajándékokat. Mindkét helyre Lázár András igazgatóhelyettes. segített a szállításban.

A nagyobb aktivitás érdekében idén is versenyt hirdettünk meg jutalomért… (hiszen minden gyerek szeret kapni!!!) Nagy örömünkre az idén is sok diák hozott szépen becsomagolt ajándékokat. Úgy tűnik, megértették a segítés lényegét, mert összesen 89 db cipősdoboznyi ajándék, több doboz társasjáték és sok-sok plüss játék gyűlt össze! Nagyon megható volt, ahogyan a Gyermekotthon vezetői fogadtak bennünket. Mint eddig minden évben, most is megtapasztaltuk az ajándékozás örömét, mert igazi Karácsonyunk csak így lehet számunkra teljes! Köszönjük ezt a lehetőséget!

Köszönjük a diákjainknak és szüleiknek, a pedagógusoknak, a munkatársaknak és az iskola vezetésének!

Oláh Ilona