VELÜNK TÖRTÉNT...  2016. október 24.      1,044
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Idősek hagyományőrző kirándulása

Sikeresen lezajlott az idősek kirándulása 2016. október 19-én. A klubtagok három programból választhattak, a megújult Zeneakadémia megtekintése mellett az ajánlatok között szerepelt a veresegyházi Medvepark felkeresése, illetve a tápiószentmártoni Kincsem Lovaspark meglátogatása. A szavazók többsége Tápiószentmártonba szeretett volna elutazni.

Idősek hagyományőrző kirándulása
A képre kattintva galéria nyílik. (4 kép)

Reggel indulás előtt Balázs Piroska igazgatóasszony köszöntötte a résztvevőket, jó utat, kellemes és szórakoztató időtöltést kívánt számukra. Az utazás során Gazgyik Jánosné munkatárs felolvasást tartott az idősek részére az út során látott nevezetességekről, így a Pilisi Csárdáról, a Rétes Csárdáról és természetesen az úti célról, a Kincsem Lovas Parkról.

Tápiószentmártonba nem sokkal 10 óra után érkezett meg az autóbusz. A klubtagokat szívélyes fogadtatásként barackpálinkával, pogácsával, és ásványvízzel kínálták a vendéglátók. A frissítők elfogyasztását követően megtekintették a Kincsem-múzeumot, a Lovasparkot, az istállót és a házi állatokat. Elsétáltak az Attila-dombhoz, ahol az egészségre jótékony energiaszint mérhető. Itt a klubtagok feltöltődésként félórát töltöttek el, beszélgettek és pihentek. Az ebédet fél kettőkor tálalták fel, mely ízletes, helyi specialitású sűrű gulyáslevest, ízes és kakaós palacsintát tartalmazott. Az étel mindenkinek ízlett és elegendő is volt. Ebéd után a szervezők fejtörő játékkal kedveskedtek, majd szabadon választott program következett. A beszélgetés és séta után visszaindult a csoport. A buszon a névsorolvasást követően remek hangulat alakult ki, a klubtagok énekléssel, beszélgetéssel, és pihenéssel töltötték az időt. A busz nem sokkal 16 óra után ért vissza Kispestre.

Az évente megszervezett kirándulás a klubtagok között nagyon népszerű, melyről visszajelzéseik is tanúskodnak. Hálásak a sokszínű, jól megszervezett programért, és minden évben megköszönik azt, hogy részvevői lehettek annak.

Segítő Kéz Kispesti Gondozó Szolgálat