VELÜNK TÖRTÉNT...  2016. június 07.      1,708
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Művészeti Fesztivál a Gábor iskolában

Immár hagyománnyá vált, hogy a Kispesti Gábor Áron Általános Iskola kétévente megrendezi a Művészeti Fesztivált. A június 3-i rendezvény már a 10. volt a sorban, és ezúttal igencsak színvonalasra sikeredett.

Művészeti Fesztivál a Gábor iskolában
A képre kattintva galéria nyílik. (12 kép)

Bár volt egy kis aggódás az időjárás miatt, de az égiek is kegyesek voltak az iskolához, így nem volt akadálya, hogy délután 4 órakor elkezdődjön a Fő utcai épület udvari színpadán a műsor. Nagyon sok szülő gyűlt össze, de Vinczek György alporgármester és a sajtó képviselői is kíváncsiak voltak a gyerekek produkcióira.

Változatosabbnál változatosabb műsorok követték egymást: fellépett az iskola énekkara, voltak sztárjelölt könnyűzenei énekes-tehetségek, komolyzenei hangszereken játszó diákok, duettet éneklők és volt szavaló is. Nagyon sok táncprodukciót is láthatott a nagyérdemű, a modern tánccsoporttól kezdve a különböző néptáncosokon és botos táncosokon át a pom-pom lányokig mindenféle műfaj képviseltette magát. De láthattunk ritmikus sportgimnasztikázókat és rövid színdarabot is. Minden korosztály képviselte magát a legkisebbektől a legnagyobbakig, sőt, voltak olyan fellépők, akik már egykori diákjainknak mondhatók, de szívesen eljöttek, hogy fellépjenek egy produkcióval. A magas színvonalra a magyarázatot az adta, hogy a fellépő gyerekek többsége komoly szinten foglalkozik bemutatott művészeti ágával. Versenyekre, fellépésekre járnak, így nem meglepő, hogy drukk sem látszott rajtuk. Az pedig már csak hab volt a tortán, hogy ezúttal sztárvendég előadók is elfogadták meghívásunkat, így fellépett nálunk Csík Benedek hegedűművész, aki anno ebben az iskolában tanult, Beke Farkas Nándor, a 100 tagú Cigányzenekar vezetője, a zongorista Berki Artúr és a még mindig nagyon népszerű Takáts Tamás bluesénekes.

Három részből állt a program, a szünetekben pedig a diákok rajzaiból készült kiállítást lehetett megtekinteni. Természetesen a tanárok is kivették a részüket nem csak a szervezésből, hanem felléptek énekkarral, táncprodukcióval, hallhatták a csodás hangú énektanárt és a műsor záróakkordjaként a közönség együtt énekelte a pedagógusokkal az Arra születtünk című dalt.

A műsor végére pedig elkészült a pörkölt, majd jöhetett a szülők és a tanárok számára a hajnalig tartó mulatozás, azaz a batyubál. De ez már egy külön történet.

Erdős Levente