KÖZLEMÉNYEK  2020. október 18.
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Tájékoztató COVID-19 fertőzésről Kispesten

A Segítő Kéz Kispesti Gondozó Szolgálat egy idős gondozottját is elérte a fertőzés. A szigorú és következetes szabályok betartása ellenére, kórházi kezelés közben derült ki, hogy COVID-19 fertőzés is húzódik alapbetegsége mögött. A kórház értesítése után azonnal szűrték az érintett szobatársát is, akinél a megismételt intézményi rapid gyorsteszt szintén pozitív eredményt mutatott, ezért korára tekintettel kórházi ellátásra utalta az intézmény orvosa.

Az intézmény igazgatója az eljárási rendnek megfelelően azonnal tájékoztatta a Kormányhivatal Nemzeti Népegészségügyi Központ XX. kerületi munkatársait. A belső szabályozás szerinti intézkedések megtörténtek. A hivatal a kontaktkutatást megkezdte.

Az egy létesítményben lévő Nyugdíjasházban és a Segítő Kéz Kispesti Gondozó Szolgálat Gondozóházában a meglévő szigorú és következetes szabályok betartása elengedhetetlen a fertőzés továbbterjedésének megakadályozása érdekében.

Kérjük a hozzátartozókat, hogy a Nyugdíjasház lakóit is csak teljesen egészségesen látogassák, egy alkalommal lehetőleg csak egy fő. Ha az időjárás engedi és lehetséges, azt is a kertben, esetleg egy sétával egybekötve tegyék meg.

 

nyugdijashaz-jozsefa-utca