KÖZLEMÉNYEK  2020. szeptember 01.
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Újra látogatási tilalom a Zöld Diófa Gondozóházban, korlátozás a Nyugdíjasházban

Gajda Péter polgármester, a Kispesti Operatív Törzs vezetője az önkormányzat fenntartásában lévő Zöld Diófa Gondozóházban és a Nyugdíjasházban lakók és az ott dolgozók védelme érdekében az alábbi intézkedéseket hozta:

„Mindkét idősek által lakott otthon veszélyeztetve van a környezetben terjedő, valamint az egészségügyi ellátás során megkapható fertőzés miatt. A Gondozóházra, mint szociális intézményre szigorúbb szabályok vonatkoznak, és tekintettel arra, hogy ez az intézmény egy légtérben van a Nyugdíjasházzal, ezért a szigorítások egy részét alkalmazni kell a Nyugdíjasházban élőkre is.

- Az intézmény vezetője biztosítsa az épület egyirányú megközelítési és elhagyási lehetőségét. A nem használt kijáratokat a tűzvédelmi szabályoknak megfelelően le kell zárni. A Gondozóház portaszolgálata így kontrollálni tudja a ki- és belépéseket, valamint a mozgásban lévő idős emberek testhőmérsékletének mérésével az állapotukat.

- Mindkét intézmény teljes területén (a lakások kivételével) egészségügyi maszk használata kötelező, ki- és bejárás alkalmával kézfertőtlenítést kell alkalmazni.

- Biztosítani kell a bejáratnál a lábbelik fertőtlenítését.

- Minden belépő személynél testhőmérséklet-mérést kell végezni, 37 C fok feletti hőmérséklet esetén az ügyeletes vezetőt tájékoztatni kell.

- Az intézményvezető javaslatára, valamint tekintettel az emelkedő napi esetszámra a Gondozóházban látogatási és kijárási tilalmat rendelnek el. Látogatást kizárólag az intézményvezető engedélyezhet, vele egyeztetett időpontban és módon.

- Nyugdíjasházban vendéget fogadni csak az udvari területen lehet, valamint saját szobában alkalom/2 fővel. A közös területen való áthaladáshoz a Gondozóházban előírt saját védőfelszerelésben van lehetőség.

- A látogatóktól, amennyiben nem rendelkeznek védőfelszereléssel, a portaszolgálat megtagadhatja a látogatást.”

 nyugdijashaz-jozsefa-utca