NYOMTATVÁNYOK - ÜGYLEÍRÁSOK  2020. február 18.

Védőoltások támogatása

Az Önkormányzat a Meningococcus B által okozott agyhártyagyulladás, valamint a Pneumococcus által okozott tüdőgyulladás elleni védőoltás költségeinek enyhítése céljából pénzbeli támogatást biztosít az alapimmunitáshoz szükséges oltások tekintetében.

Meningococcus B által okozott agyhártyagyulladás elleni védőoltás:
a) a gyermek életkora a kérelem benyújtásakor nem haladja meg a 6 hónapos kort,
b) a szülő, törvényes képviselő a kérelem benyújtását közvetlenül megelőző 6 hónapban megszakítás nélkül Budapest XIX. kerületi bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkezik, és a gyermek bejelentett lakóhelye vagy tartózkodási helyes is Budapest XIX. kerületében van,
c) a kérelmező családjában az egy főre eső jövedelem nem éri el a szociális vetítési alap összegének 390%-át, egyedülálló kérelmező esetén az 500%-át.

Az emlékeztető oltások esetén ismételten kérelmet kell benyújtani. A kérelemhez csatolandó a házi gyermekorvos által kiállított javaslat az oltás beadásáról.
Pneumococcus által okozott tüdőgyulladás elleni védőoltás:
a) a kérelmező a 65 éves kort betöltötte,
b) a kérelmező a kérelem benyújtását közvetlenül megelőző 6 hónapban megszakítás nélkül Budapest XIX. kerületi bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkezik,
c) a kérelmező családjában az egy főre eső jövedelem nem éri el szociális vetítési alap összegének 390%-át, egyedülálló esetében az 500%-át.
A kérelemhez csatolandó a háziorvos által kiállított javaslat az oltás beadásáról.  

Kérelem védőoltás támogatására (pdf)

Ügyintézés: Humánszolgáltatási és Szociális Iroda