HÍREK  2020. november 23.      837
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Ingyenes téli tüzelőt kapnak a rászorulók

Negyven kispesti rászorulót segít az önkormányzat egy-egy köbméter tűzifával idén.

Ingyenes téli tüzelőt kapnak a rászorulók
A képre kattintva galéria nyílik. (9 kép)

Az önkormányzat szociális intézményhálózata minden évben a tél beálltával ingyenes téli tüzelő kiosztásával és kiszállításával természetben is próbál segíteni a leginkább rászoruló kispestieknek. Szeretnénk elkerülni, hogy valaki itt Kispesten fázzon a télen. A nyilvántartott, rendszeres segélyre, segítségre szoruló, többségében nyugdíjas kispestiek között osztjuk szét a fát. Idén 40 család, illetve idős magánszemély kap ingyenesen 1-1 köbméter tüzelőt és papírhulladékból készített „téglát”, papírpelletet. A mennyiség közel egy hónapra elegendő, de ők a tél folyamán támogatást is igényelhetnek, hogy abból pótolni tudják a fűtőanyagot – mondta el lapunknak Vinczek György, a szociális ágazatot felügyelő alpolgármester, aki Gajda Péter polgármesterrel és Varga Attila alpolgármesterrel együtt ma segített a Közpark Kft. munkatársainak behordania tűzifát a Nádasdy utcában lakó Csomó Jánosné és Peres Erzsébet Ilona kamrájába.

A rászorulókat a tél beálltával évek óta más módon is segíti az önkormányzat. A települési támogatásban részesülő, gázzal fűtő családok szén-monoxid-riasztót kaphattak a fűtési szezon elején: idén száz készüléket osztottak ki a szociális iroda javaslatai alapján.

A képviselők egyetértésével a testület múlt heti online ülésén Gajda Péter polgármester arról döntött, hogy az önkormányzati rendeletben foglaltaknak megfelelően 20 ezer forint év végi egyszeri támogatást kapnak a rendszeres települési támogatásban (454 kispesti) és a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben (60 család) részesülők. Ezenkívül a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményt kapó családoknak gyermekenként további ötezer forint támogatást nyújtanak 123 gyermek részére. A támogatás teljes összege 10 millió 895 ezer forint.