HÍREK  2020. szeptember 02.      1,082
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Eredményesen dolgozik a Zöldkommanndó

Illegális szemetelőket ért tetten az elmúlt időszakban az év elején újra akcióba lendült Zöldkommandó, a rendőrség foglalkozik az ügyekkel.

Eredményesen dolgozik a Zöldkommanndó
A képre kattintva galéria nyílik. (10 kép)

Jól dolgozik a Kispesti Rendészeti Központ (KRK), a Zöldprogram Iroda és a Közpark Kft. munkatársaiból januárban újjáélesztett Zöldkommandó. Az összehangolt munka eredményeként – noha a vírus okozta veszélyhelyzet nehezítette a munkát – a térfigyelő kamerák segítségével több kerületi helyszínen tetten értek illegális szemetelőket, amit feljelentések követtek – tájékoztatta lapunkat Varga Attila alpolgármester a mai bejáráson a Tóth Árpád utca és az Endresz György utca találkozásánál, ahol több kupacban összesen mintegy 10m³ kommunális hulladék csúfította el az utcát. Varga Attila elmondta, a kupacoknak van gazdája, akik ide hordták a szemetet, büntetésre számíthatnak. Az alpolgármester hozzátette, reméli lesz visszatartó ereje a tettenéréseknek, valamint az ezek nyomán tett feljelentések, és megszűnnek az illegális hulladéklerakók, vagy alaposan lecsökken a számuk, illetve az ezekre kitett hulladék mennyisége. Megköszönve az összehangolt és sikeres munkát, Varga Attila arról beszélt, hogy az önkormányzat a későbbiekben is folytatja a felderítést, hiszen évente több tízmillió forintot költ az illegális hulladéklerakó helyek felszámolására, és ezt az összeget egyebek mellett utak, járdák felújítására is el tudná költeni.

Itt, a Tóth Árpád utcában már évek óta probléma az illegális hulladéklerakás, ezért is telepítettünk ide térfigyelő kamerát. Segítségével az elmúlt hónapokban mintegy 20 esetben tudtunk eljárást indíttatni a felvételeken látható és felismerhető elkövetőkkel szemben. Jelzésünkre a hivatal Zöldprogram Irodája teszi meg a feljelentést – tájékoztatta lapunkat Bali Péter, a KRK igazgatója.

Bán Zoltán, a Közpark Kft. ügyvezetője elmondta, ez a kerület egyik kritikus pontja. Csak az itt lerakott illegális hulladék elszállításának költsége milliós nagyságrendű évente. Hozzátette, még mintegy öt olyan hely van Kispesten, ahová szemetet hordanak a kerület lakói, illetve más kerületben élők is. Figyeljük ezeket a területeket – hangsúlyozta.

A Zöldprogram Iroda, valamint a KRK munkatársai és a Közpark dolgozói is járják a kerületet, és jelzik az irodának, ha ilyet találnak, de bejelentéseikkel a kispestiek is tudnak segíteni az illegális hulladéklerakó helyek felszámolásban – hangsúlyozta Tichy Judit irodavezető.