HÍREK  2020. augusztus 31.      1,269
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Az egészségfejlesztés éve lesz 2020 Kispesten

Kétmillióról 3,5 millióra emelte az adományalapot Richter Gedeon Nyrt. a hétvégi Richter Egészségváros Kispest Templom téri rendezvény előtt – tudtuk meg a szeptember 5-i nagyrendezvény sajtótájékoztatóján, ahol Kispest polgármestere bejelentette azt is, hogy ebben az évben rendkívül fontos fejlesztések kezdődnek a Kispesti Egészségügyi Intézetben.

 

Az egészségfejlesztés éve lesz 2020 Kispesten
A képre kattintva galéria nyílik. (7 kép)

A sajtótájékoztatón Gajda Péter polgármester elmondta: a járványhelyzetben sem mond le a kerület a helyi egészségügyi fejlesztések folytatásáról. Az Egészséges Budapestért projekt keretében a Kispesti Egészségügyi Intézet Ady Endre úti központi épületben létrejöhet az egynapos sebészet, amelynek kialakításához, a fővárosi kerületek közül a legtöbb forrást, mintegy egymilliárd forintot nyert a pályázaton a kerület. Ezzel párhuzamosan saját források (önkormányzat, Egészségügyi Intézet és magán források) felhasználásával korszerű radiológiai diagnosztikai központ kialakítására is sor kerül majd. De új helyre, korszerű körülmények közé költöznek hamarosan a házi gyermekorvosok is a szakrendelő épületéből.

A Richter Gedeon Nyrt. képviseletében Olasz Sarolta, PR és kormányzati kapcsolatok csoportvezető örömmel jelentette be, hogy a Kispesti Egészségváros adományalapját a cég kétmillióról 3,5 millióra emelte, amelyet a kispestiek aktív részvételével, újabb összegekkel növelhetnek, hiszen minden szűrésért, tanácsadásért, meghallgatott előadásért újabb 300 forint értékű adományponttal bővül alapadomány. Tehát a lakosság aktivitásán múlik, sikerül-e elérni a nap végén a kitűzött adománycélt, azaz a szemészeti ultrahang és az OCT-gép beszerzését.

Olasz Saroltától a rendezvényről megtudtuk azt is, hogy a szervezők több mint 30 sátorban, 150-200 felkészült segítővel, ingyenes szűrésekkel, egészségügyi tanácsadásokkal és ismeretterjesztő előadásokkal várják a fiatalokat, felnőtteket és időseket egyaránt, ahol különösen nagy hangsúlyt fektetnek majd a járványmegelőzés szabályainak megtartására, így lesz mindenhol kéz- és felületfertőtlenítés, testhőmérséklet-mérés, kötelező lesz a szájmaszk és a távolságtartás. Újdonságnak számít a 11 év alatt az ország 76 városban már megtartott Egészségvárosok sorában, hogy most először lesz mód arra, hogy online is lehet pontokat, azaz 300 forintokat szerezni a városnak az adománycél eléréséhez.

A Kispesti Egészségügyi Intézet főigazgató- főorvosa, Dr. Kumin Marianna rendkívül nagy örömmel üdvözölte a rendezvényt Kispesten, hiszen így a város a 77.-ként adhat otthont ennek a rangos rendezvénynek, és kapott esélyt arra, hogy az esti záróeseményen az alapadomány növekszik majd a kispestiek jóvoltából. A főigazgató-főorvos kiemelte azt is, hogy az intézet dolgozói elkötelezettek a közös siker érdekében, ezért aktívan részt vesznek majd az eseményen, hiszen lesz, aki a szűréseken dolgozik majd, lesz, aki előadást tart, a főigazgató-főorvos például demencia-szűrővizsgálatot végez.

Részletek a https://www.facebook.com/events/663122994303062, illetve az https://egeszsegvaros.hu/ oldalakon.