HÍREK  2020. június 04.      794
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

A nemzeti összetartozás napján

 

Hagyományosan a Székelyország Tündérkertje látványparkban tartotta megemlékezését az önkormányzat a nemzeti összetartozás napján. A koronavírus-járvány miatt elmaradt az ünnepség, Gajda Péter polgármester, valamint a három alpolgármester, Vinczek György, Kertész Csaba és Varga Attila hajtottak fejet és helyezték el az önkormányzat koszorúját a Trianont szimbolizáló kopjafa előtt. A magyar országgyűlés 2010-ben döntött arról, hogy trianoni békeszerződés aláírásának napja (1920. június 4.) a nemzeti összetartozás napja legyen.

A nemzeti összetartozás napján
A képre kattintva galéria nyílik. (6 kép)

Kispest polgármestere lapunknak elmondta, az idei 100. évfordulón az emlékezés mellett fontos kiemelni, hogy mi, az Európai Unió tagországaiban élő magyarok, a magyarságukat más országokban is vállalókkal együtt végül mégiscsak egy közösséghez tartozunk, és így talán sikeresebbek lehetünk a jövőben.

A látványpark megálmodója, Bacsó András több mint 25 éve érkezett Erdélyből Kispestre. Székelyország Tündérkertjét 2015-ben avatták fel, a látványpark az önkormányzat támogatásával, civil összefogás keretében épült fel és működik.