HÍREK  2020. május 13.      1,202
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Elmarasztalta a bíróság Hadházy Ákost

Ma megérkezett Pécsi Törvényszék bírósági meghagyása, amelyben megállapította, hogy Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő valótlanul állított legalább négy tételt a Kispest Önkormányzata közétkeztetési közbeszerzési eljárásáról, még tavaly decemberben, amelyért elmarasztalta és 1,5 millió forint sérelemdíj fizetésére kötelezte – tájékoztatta lapunkat Kispest polgármestere.

Gajda Péter tételesen sorolta a bírósági döntést:
- A bíróság kimondta többek között, hogy Kispest Önkormányzata szabályos, nyílt közbeszerzési eljárás lefolytatásával, megfelelő referenciákkal rendelkező nyertes pályázóra bízná a kerületi közétkeztetési feladatok ellátását.

- A bíróság azt is kimondta, hogy képviselő úr hamisan állította, hogy valódi verseny nélkül adja a kerület ismét koncesszióba a közétkeztetést, mert ezzel szemben a valóság az, hogy Kispest Önkormányzata nyílt közbeszerzési eljárást folytatott le, és annak eredményeként hirdetett győztest.

- A Pécsi Törvényszék döntése szerint Hadházy Ákosnak bocsánatot kellene kérnie Gajda Péter polgármestertől és a kispestiektől is.

- A bíróság kötelezi Hadházy Ákost 1,5 millió forintos fájdalomdíj megfizetésére is, amelyet a jogerőre emelkedés után a Kispesti Rászorultak Megsegítésére Közalapítványnak utalunk majd át.

- A bíróság eltiltotta Hadházy Ákost a további jogsértésektől, és kötelezte a több mint 950 ezer forintos perköltség megfizetésére is.

Kispest polgármester ezek alapján várja annak a két kerületi képviselőnek a bocsánatkérését is, akik a sajtótájékoztatókon az országgyűlési képviselő mellett állva állítottak szintén valótlan dolgokat Kispestről. 

varoshaza-tavasz-jo