HÍREK  2019. szeptember 05.      856
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Családok a bringás reggelin

A tavaszi esőáztatta bringás reggeli után remek időjárás várta a kerékpárral munkába indulókat ma reggel a Shopmark bevásárlóközpont előtt, ahol az önkormányzat hagyományosan szendviccsel és meleg teával várta a bringás kispestieket.

Családok a bringás reggelin
A képre kattintva galéria nyílik. (19 kép)

Továbbra is sokan közlekednek kerékpárral Kispesten, sőt sokan még távolabbi kerületekbe is kerékpárral járnak munkába – mondta Kispest polgármestere, aki Vinczek György alpolgármesterrel, Varga Attila és Ferenczi István önkormányzati képviselőkkel elbiciklizett az eseményre. Gajda Péter kérdésünkre elmondta azt is, hogy a Városházáról idefelé két kerékről megnézték a kerületben folyó őszi takarítási munkálatokat a Kós és a Kossuth téren, valamint a Batthyány utca környékén, és nagyon remélik, hogy Kispesten újra olyan rend lesz, amelyet joggal várnak el az itt élők.

A polgármester tájékoztatása szerint már folynak az egyeztető tárgyalások Kispest, a Fővárosi Önkormányzat és a környező kerületek között annak a pályázatnak a megvalósításáról, amelyre 2016-ban a kerület sikeresen pályázott (350 millió forint támogatásban részesült), és amelynek előkészítése során elkészült Kispest Kerékpárforgalmi Hálózati Terve. Várhatóan jövőre megkezdődhet a pályázat megvalósítása, Kispest úthálózatának kerékpáros-baráttá alakítása.

A kerület majd egy évtizeddel ezelőtt csatlakozott a Magyar Kerékpáros Klub Bringázz a munkába! kampányához, amelynek keretében évente két alkalommal tartanak Bringás reggelit Kispesten. Nem túlzás azt mondani, hogy ez a kerület egyik legnépszerűbb rendezvénye, mindig sokan jönnek, ma is csaknem kétszázan álltak meg az önkormányzat sátránál. Sokan dicsérik a kispesti reggelit, azt mondják jobb, mint más kerületekben, Ezeken a reggeleken kicsik és nagyok találkoznak egymással, röviden beszélgetnek, sokan már jó ismerősként köszöntik egymást. Most is volt olyan kerékpáros család, amelynek három generációs tagja, nagypapa, apa és unoka, itt találkoztak egymással uszodába, munkába és óvodába menet – tudtuk meg a főszervezőtől, Fekete Váradi Petrától.

Most is volt négyféle kerékpáros KRESZ-totó, amelyet a kerületi rendőrkapitányság munkatársai állítottak össze és értékeltek a helyszínen, és ismét visszaváltható pohárban kapták a meleg teát a résztvevők. A poharat az Átalakuló Wekerle civil szervezettől kaptak a szervezők, alkalmas arra, hogy többször felhasználják, elmosható, de elfér a táskában is, így nem kell azonnal eldobni (Védd a környezetet, ne dobd ki! Hozd magaddal legközelebb is! Kevesebb szemét, még több élet! – olvasható a poharakon).