HÍREK  2019. augusztus 29.      658
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Megújult a fűtési rendszer és a mosókonyha a wekerlei bölcsődében

A nyár folyamán a teljes fűtési rendszer és a mosókonyha is megújult a Huba utcai Wekerlei Tipegők Bölcsődében, 18 millió forintot költött rá az önkormányzat.

Megújult a fűtési rendszer és a mosókonyha a wekerlei bölcsődében
A képre kattintva galéria nyílik. (8 kép)

Az intézmény-felújítási program keretében jelentős rekonstrukciók zajlottak a Wekerlei Tipegők Bölcsődében az elmúlt időszakban: tavaly az intézmény nagy vizesblokkjának és főzőkonyhának teljes gépészeti, elektromos és építészeti felújítását végezték el, idén tavasszal pedig megújult az épület lábazata és homlokzata, valamint újra mázolták a nyílászárókat. Most nyáron a teljes fűtési rendszer és a mosókonyha korszerűsítése került sorra. Összességében ezekre a munkálatokra csaknem 50 millió forintot fordítottunk – mondta el lapunknak Gajda Péter polgármester, hozzátéve, hogy a kisebb feladatok elvégzése, mint például a személyzeti mosdók felújítása a következő ciklusra maradnak.

A felújítást koordináló VAMŰSZ igazgatójától, Kránitz Krisztiántól megtudtuk, a teljes fűtési rendszer felújítása, amely magában foglalta egy vadonatúj kondenzációs kazán beszerelését melegvíz-tárolóval, a kémény átalakítását, valamint húsz radiátor felszerelését, mintegy 15 millió forintba került. Folyamatban van az alagsori mosókonyha felújítása – 160 méter elektromos vezeték, 55 méter víz-, szennyvízvezeték, 3 lámpatest, 1 radiátor, WC-csésze és tartály, csaptelepek, szerelvények, cseréje, valamint 1 új mosógép bekötése – amelyre 3 millió forintot költött az önkormányzat.