HÍREK  2019. július 29.      1,502
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Önkormányzati segítség villámcsapás után

„Villámcsapás miatt gyulladt ki egy társasház teteje szombaton éjszaka Kispesten, a Petőfi utcában. A budapesti tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre. A társasház lakói időben kimenekültek az utcára, ott várták a tűzoltókat. Bajtársaink két vízsugárral eloltották a harminc négyzetméteren égő tetőt. A helyszínre a mentők is kiérkeztek”- adta hírül a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

kispesti-tuz02

Szombat éjszaka Kispesten a Petőfi utca 60. szám alatt lévő társasház egyik lakásába villám csapott. A tető jelentős része leégett. Személyi sérülés szerencsére nem történt, de a ház lakhatatlanná vált. A villámcsapás után a lakásban lakó idős pár nő tagja (Mácsai Józsefné, Marika néni) a szomszédos utcában egy barátjánál kapott szállást a tűzoltók oltási munkálatai után, a férfi (Cseh István) pedig vidékre ment a rokonaihoz.

Gajda Péter polgármester megbízásából az önkormányzat képviseletében Kertész Csaba alpolgármester, Blázy Krisztina, Humánszolgáltatási és Szociális iroda csoportvezetője, valamint Csatári Bálint, az önkormányzat közbiztonsági referense ma délelőtt tájékozódott az ingatlanban a károkról és arról, mivel tudna gyorsan segíteni az önkormányzat a bajba jutottaknak ebben a rendkívüli élethelyzetben.

Kertész Csaba alpolgármestertől megtudtuk: szerencsére a lakók vagyonbiztosítással rendelkeznek. Az idős pár segítségképpen 150 ezer forint forint rendkívüli segélyt kap az önkormányzattól. A helyreállítási munkák megkezdéséig az önkormányzat mai napon fóliával bevonta a tetőt, hogy eső esetén a lakás ne ázzon tovább. Ezen kívül az önkormányzat egy rendkívüli lakás bérbeadását ajánlotta fel, amelyet a felújítás idejére vehetnének bérbe. Amennyiben élni kívánnak ezzel a lehetőséggel akkor már szerdán be is költözhetnek az ideiglenesen biztosított lakásba.

Fotó: Szabadi Bálint tű.zls./FKI 

kispesti-tuz01