HÍREK  2019. június 26.      820
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Kuizs Lilla öröm buborékjai

Öröm buborékok címmel nyílt meg Kuizs Lilla képzőművész első önálló kispesti kiállítása a Városházán. A képeket szeptember 30-ig láthatja a közönség.

Kuizs Lilla öröm buborékjai
A képre kattintva galéria nyílik. (14 kép)

A két éve Kispesten élő és pár hete Helikon-tag alkotót, valamint a kiállítást köszöntő Vinczek György alpolgármester Darányi Ildikó Buborék című verséből idézett a tárlat címével kapcsolatban:
„Elvágyódó sóhaj szárnyán
száll a színes buborék.
Vele repül sok szép álom,
bűvös emlék, játszi hév.

Ha gyermekszáj teremtője
csupa derűs kacagás.
Rózsaszínű felhők szárnyán
elszabadult színvarázs.”

A köszöntőt pedig egy Buddha-idézettel zárta az alpolgármester:
„Mécsesek ezreit gyújthatod egyetlen mécsesről, s a mécses élete mégsem rövidül. A boldogság nem halványul, ha megosztod mással.”

Örömpiktúra címmel elmondott megnyitójában Hemrik László, a Ludwig Múzeum osztályvezetője úgy fogalmazott a feszültséggel, kontrasztokkal teli képek, amelyekből zeneiség árad, virtuozitás, misztikum. Arról beszélt, hogy a fiatal alkotó „otthonosan érzi magát a művészet alkimista műhelyében, és érti a kánonok szavát, amelyek olyan hatást képesek kiváltani a nézőből, hogy úgy tűnnek, egyáltalában nem ismerik az előbb említett kánont, mintha valahonnan egészen távolról érkeztek volna, s egy eddig ismeretlen szabadság-természet gyermekei lennének. Lilla képei ilyenek, mintha abból az időből származnának, amikor a dolgoknak nem volt nevük és talán még formájuk sem.”