HÍREK  2019. április 14.      1,805
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Gálával zárult a török-magyar kulturális program

Nagyszabású gálával ért véget a török-magyar kulturális program a Hagyományok Házában. A Szivárvány és az Árnyas óvoda gyermekei léptek fel az eseményen.

Gálával zárult a török-magyar kulturális program
A képre kattintva galéria nyílik. (18 kép)

A Szivárvány óvoda dolgozói a szülőkkel egyetértésben 2017 őszén kezdeményezték Kispest Önkormányzatánál a török kulturális program elindítását az intézményben, amely a Yunus Emre Intézettel együttműködve valósult meg 2018. január–április között. A program sikerét mutatja, hogy 2018 novemberében már kibővített körben indult újra, a Szivárvány óvoda mellett az Árnyas óvoda is csatlakozott a projekthez, amely a mostani gálával zárult.

Yakup Gül, a Yunus Emre Intézet vezetője beszédében kiemelte: ez a program a világon egyedülállónak számít, majd köszönetet mondott Kispest Önkormányzatának, hogy támogatták a kezdeményezést.

Gajda Péter polgármester felidézte, hogy a program méltó módon koronázta meg az isztambuli Pendik városrésszel 9 évvel ezelőtt megkötött testvérvárosi kapcsolatot és az eddig programokat.

Noyan Özkaya, a Török Köztársaság Magyarországi Nagykövetségének titkára szerint az óvodás program nemcsak a kulturális, hanem a személyes kapcsolatokat is erősíti a két nép között.

A folytatásban az óvodások műsora következett. A gyerekek dalos, verses, mozgásos ízelítőt adtak az elmúlt hónapokban tanultakból.