HÍREK  2019. január 09.      2,813
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Fényárban a KAC-pálya

Az új nagyméretű műfüves focipálya, valamint két mosdó már elkészült, és működik a világítás is a Katona József utcai Önkormányzati Sporttelepen. A felújítás folytatódik, május végére készül el teljesen a KAC-pálya.

Fényárban a KAC-pálya
A képre kattintva galéria nyílik. (7 kép)

Ősszel indult közös beruházásunk a Magyar Labdarúgó Szövetséggel, a KAC-pálya felújítását 220 millió forinttal finanszírozza az MLSZ, az önkormányzat önrésze 30 millió forint. A műfüves focipálya, valamint két mosdó már elkészült, és működik a világítás is. Az öltözők építése-felújítása folyamatban van, az ötpályás rekortán futókör megépítése az időjárás függvényében indul önkormányzati beruházásban – mondta el lapunknak Gajda Péter polgármester, aki Kertész Csaba alpolgármesterrel és Zubor Attilával, a sportközpontot működtető Gazdasági Ellátó Szervezet igazgatójával együtt szerda este vett részt a sportpálya világításpróbáján.

Kispest polgármestere arról is beszélt, hogy az önkormányzat minél több ingyenes sportolási lehetőséget szeretne biztosítani a kispestieknek, ennek jegyében újul meg idén a Zoltán utcai Wekerlei Sporttelep is, amelyre 50 millió forintot fordít az önkormányzat.

Kertész Csabától, a sportot felügyelő alpolgármestertől megtudtuk, folyamatosan zajlik a munka, a sporttelep felújításának része a judoterem már befejezett felújítása és új kazánház építése, valamint a futókör megépítése. Terv kültéri fitneszgépek felállítása is a kapuk mögötti területen. A tervek szerint május végén már egy megújult, korszerű sportpálya várja majd a kispestieket – tette hozzá az alpolgármester.