HÍREK  2018. december 01.      980
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Játékokat kapott a Gyermekek Átmeneti Otthona

Advent előtt néhány nappal mintegy 150 ezer forintnyi ajándékot kapott a Gyermekek Átmeneti Otthona (GYÁO) az önkormányzattól. A pénzből trambulint, csocsóasztalt és sok-sok társasjátékot vettek az otthon lakóinak. Az ajándékokat Gajda Péter polgármester, Vinczek György alpolgármester és Varga Attila, a Szociális és Lakásügyi Bizottság elnöke adta át Vighné Vincze Erzsébetnek, a Kispesti Szociális Szolgáltató Centrum vezetőjének.

Játékokat kapott a Gyermekek Átmeneti Otthona
A képre kattintva galéria nyílik. (4 kép)

A polgármester ez alkalommal is megköszönte a GYÁO-t fenntartó, fennállásának huszadik évfordulóját idén ünneplő Kispesti Szociális Szolgáltató Centrum (KSZSZC) valamennyi munkatársának a munkáját, hiszen mivel gyerekek átmeneti gondozásával foglalkoznak, különösen oda kell figyelni arra, hogy milyen szakmai munka folyik az intézményben, amelyhez az önkormányzatnak kell biztosítania a feltételeket. Nehéz a feladat, hiszen a gyerekek nem jószántukból kerülnek ide, mégis meg kell tenni mindent azért, hogy jól érezzék magukat – tette hozzá.

Vighné Vincze Erzsébet kérdésünkre elmondta: az elkövetkező időszakban sokan gondolnak rájuk, sokan ajándékkal, adományokkal teszik ünnepélyesebbé a közelgő adventet. Van, aki tartós élelmiszert hoz, mások játékokkal, sporteszközökkel kedveskednek nekik.

Kispesten ma mintegy 50-60 család billeg a hajléktalanság szélén, él szociálisan nehéz helyzetben, amelynek kezelése szinte megoldhatatlan feladat elé állítja az önkormányzatot.