HÍREK  2018. október 10.      1,062
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Fórum az építési szabályzatról

Előzetes lakossági tájékoztató fórumot tartottak a Vak Bottyán utca – Derkovics Gyula utca – Wesselényi utca – Móricz Zsigmond utca – Simonyi Zsigmond utca – Kisfaludy utca – Ady Endre út páratlan oldalának telekvégei (37-53/B) – Hunyadi utca – Üllői út – Mátyás király utca – Ady Endre út – Rákóczi utca páratlan oldala – Nagykőrösi út – Méta utca – Kolozsvár utca – kerülethatár – Ferihegyi repülőtérre vezető út által határolt területre vonatkozó Kerületi Építési Szabályzatról (Kispesti KÉSZ) kedden a Városházán.

Fórum az építési szabályzatról
A képre kattintva galéria nyílik. (7 kép)

Berencz Ibolya főépítész tájékoztatójában elmondta, hogy a kerületi szabályozási terveket 2019. december 31-ig meg kell újítania az önkormányzatnak. A tervek alapján több részre osztották a kerületet: Az Attila utca környékére már tavaly elkészült a terv, a Városközponté idén lett készen, a tervek szerint novemberben tárgyalja majd a képviselő testület, Wekerletelepre pedig külön terv készül. Az ezeken kívüli területekre vonatkozó szabályozás most került tájékoztatási szakaszba, a lakosság és a civilek elmondhatják javaslataikat, ezeket összegyűjtik és beépítik a tervezetbe.

Pintér Ferenc vezető tervező, a tervezetet készítő KASIB Mérnöki Iroda munkatársa arról beszélt, hogy a tájékoztató szakaszban a bejövő információkra kíváncsiak, fontos, hogy a helyieket – lakosságot, civileket, építészeket – foglalkoztató szempontokat is megismerjék. Elmondta, utcáról-utcára járva vizsgálják meg egyebek mellett a funkciókat, az épületeket, a lakásszámokat, intézményi kapacitásokat, beépítési módot, zöldfelületeket. Az elképzelések szerint jövő ősszel már új Kerületi Építési Szabályzata lesz Kispestnek.

A véleményeket és javaslatokat 2018. október 17-ig várják a Főépítészi Iroda címére (1195 Budapest, Városház tér 18-20.) vagy a foepitesz@kispest.hu e-mail címre.