HÍREK  2018. július 17.      998
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Megszépül a Zöld Ágacska ovi

Július végére elkészül az udvar- és a vizesblokkok felújítása a Zöld Ágacska óvodában. Csaknem 40 millió forintot fordít rá az önkormányzat a kerületi intézményfelújítási program keretében.

 

Megszépül a Zöld Ágacska ovi
A képre kattintva galéria nyílik. (13 kép)

A kerületi intézményfelújítási program keretében három ütemben újul meg az óvoda – mondta el lapunknak Kispest polgármestere, aki és Vinczek György alpolgármesterrel és Kránitz Krisztiánnal, az építkezést lebonyolító VAMŰSZ igazgatójával ma látogatta meg az óvodát. Az intézményben jelenleg a vizesblokk és az udvar felújítása zajlik, amely várhatóan július végére el is készül, így a nyári szünet után már megszépült és korszerűsített intézménybe térhetnek vissza az óvodások és a dolgozók. A felújítás egyes elemeit az óvoda munkatársaival egyeztetve tervezték meg a szakemberek – tette hozzá Gajda Péter.

Kránitz Krisztiántól megtudtuk, az óvoda 6 vizesblokkjának építészeti-gépészeti és elektromos korszerűsítése után teljesen újak lesznek a vízvezetékek, a lefolyók, a zuhanytálcák, a WC-k, a mosdókagylók, de teljes festést, fali- és padlóburkolat-cserét is végeznek a vizes helyiségekben a szakemberek. A belső udvar részleges felújítása során sor kerül az udvar egy részének, mintegy 300 négyzetméternek a térkövezésére, három gumiburkolatú játszósziget (224 négyzetméter) kialakítására, kihelyeznek három új árnyékoló napvitorlát, valamint megújulnak a homokozók ülőkéi és faburkolatai is. Az óvónők külön kérésére a csoportszobák előtti terasz feletti tetőt úgy alakítják ki, hogy azt esőben is használhassák a gyerekek.