HÍREK  2018. január 29.      2,325
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Wekerlére érkezett az első kispesti baba

Az önkormányzat babacsomagjával és virággal köszöntötte Kispest polgármestere a kerület legfiatalabb polgárát, Sántha Pétert, aki 2018. január 2-án született a Szent István Kórházban.

Wekerlére érkezett az első kispesti baba
A képre kattintva galéria nyílik. (4 kép)
 

Négy évvel ezelőtt köszöntöttük először a város nevében az új év első kispesti kisbabáját és családját. Ilyenkor a jókívánságok mellett átadjuk az önkormányzat babacsomagját, amelyet minden kispesti családnak elvisznek a kerületi védőnők, ahol kisbaba születik az év során – mondta Kispest polgármestere, amikor meglátogatta a Sántha családot a wekerlei „Barátok közt” házban, ahol másfél éve élnek.

Gajda Péter ez alkalommal elmondta, Kispesten évente átlagosan 480-550 közötti baba születik, ezért a kerületi védőnői szolgálat szakmai támogatásával 2013 szeptemberében új kezdeményezésként indította az önkormányzat babacsomag programját, amelynek keretében a kerületi kismamák és újszülött babái kapnak egy-egy egységcsomagot, amelyben fontos használati eszközök, információk találhatóak. A csomag, ami egyben praktikus pelenkázó, vállra, vagy akár babakocsira is akasztható táska, tartalmaz babasapkát, előkét, textilpelenkát, úgynevezett „kifogót”, kombidresszt, szoptatós füzetet, törülközőt, hűtőmágnest a kötelező oltások rendjével.

A kis Sántha Péter 2018. január 2-án 3490 grammal és 56 centiméterrel született a család első gyermekeként. Rendkívül kiegyensúlyozott, nyugodt baba, már kéthetesen 6 órát is aludt egyfolytában – büszkélkednek a szülők. A fiatal család a VI. kerületből költözött Kispestre, alig másfél éve laknak Wekerlén, és jól érzik magukat itt, ami, mint mondják, kisváros a nagyvárosban.