HÍREK  2017. október 11.      1,232
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Új ablakai vannak a MESE-VÁR óvodának

A nevelési év kezdetére kicseréltette a MESE-VÁR óvoda Nádasdy utcai épületének nyílászáróit az önkormányzat. Mintegy négymillió forintba került a munka. Gajda Péter polgármester ma megtekintette az intézményt.

Új ablakai vannak a MESE-VÁR óvodának
A képre kattintva galéria nyílik. (10 kép)

Idén nyár végére az 1900-as évek elején épült óvoda nyílászáróit cseréltettük ki mintegy 4 millió forint értékben, tavaly pedig régi vágya teljesült az intézménybe járó gyerekeknek és az ott dolgozóknak, hiszen a Gábor iskola és az óvoda között lévő rossz műszaki állapotú melléképület az óvodához került, amelyből tornaszobát alakítottunk ki – tudtuk meg Kispest polgármesterétől.

Gajda Péter elmondta, a korábbi években is sok minden történt a két épületből álló intézményben: a több ütemben végzett munkálatoknak köszönhetően a MESE-VÁR óvoda szinte teljes egészében, kívül-belül megújult az intézményfelújítási program részeként. Az újabb, Zrínyi utcai épületben teljes építészeti, gépészeti, elektromos felújítás, valamint a régi, elhasználódott víz-, és szennyvízvezetékek, szerelvények cseréje is megtörtént. Az óvodában dolgozók kívánságára a belső válaszfalak áthelyezésével, új helyiségek jöttek létre. Így kialakítottak egy 10 négyzetméteres étkezőt, vizesblokkot a dolgozóknak, egy 64 négyzetméteres tornaszobát a hozzátartozó 14 négyzetméteres öltözővel, fürdőblokkal, mosdókkal, szertárral, valamint több tároló helyiséget is. Az építészeti felújítás magában foglalja a régi járó- és oldalburkolatok cseréjét, új nyílászárók beépítését – sorolta az elvégzett munkákat a polgármester.

Pékné Varga Katalin óvodavezető elmondta, nagyon örülnek a nyári ablakcserének, hiszen csökkent a Nádasdy utcáról bejövő zaj, és melegebb is lett az óvodában. Hozzátette, az őszi szünetben tovább szépül a három csoporttal működő óvoda: a csoportszobákban és az irodában a parkettát újítják fel.

Az intézmények – bölcsődék, óvodák, iskolák – korszerűsítésére, felújítására idén mintegy 500 millió forintot fordít Kispest Önkormányzata. Az igények felmérése alapján 3 év alatt mintegy összesen 1,5 milliárd forintot költ intézményei rekonstrukciójára a kerület.