HÍREK  2017. július 25.      1,798
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Megújulnak a nevelési intézmények tálalókonyhái

Még az új tanév kezdete előtt elkészül a Bolyai iskola tálalókonyhájának felújítása. Csaknem nettó 5 millió forintot tervezett rá költségvetésében az önkormányzat. Gajda Péter polgármester, Vinczek György és Kertész Csaba alpolgármesterek, valamint Kránitz Krisztián, a VAMŰSZ igazgatója kedden tekintette meg a munkálatokat.

Megújulnak a nevelési intézmények tálalókonyhái
A képre kattintva galéria nyílik. (11 kép)

A Külső-pesti Tankerületi Központtal kötött együttműködési megállapodás és vagyonleltár szerint 2017. január 1-jétől nem kerültek átadásra az oktatási intézményekben lévő főző- (Bolyai, Eötvös, Vass, Puskás) és tálalókonyhák, és ehhez tartozó étkezők sem, így az ezekkel kapcsolatos felújítások az önkormányzatot terhelik. A konyhák műszaki és higiéniai állapotát Budapest Főváros Kormányhivatala rendszeresen ellenőrzi – tudtuk meg Gajda Péter polgármestertől, aki a Bolyai iskolában folyó felújítási munkák során arról tájékoztatta lapunkat, hogy a Vass iskolában is hamarosan megkezdődik a tálalókonyha felújítása, amely szintén része annak az intézmény-felújítási programnak, amely keretében évente 500 millió forintot költ az önkormányzat többek között a fenntartásában lévő óvodák, bölcsődék korszerűsítésére.

A beruházást lebonyolító VAMŰSZ igazgatója, Kránitz Krisztián elmondta, hogy a teljes burkolatcsere (csempe 65 négyzetméter, csúszásmentes és kopásálló járólap 30 négyzetméter) mellett a burkolatok alatt lévő vezetékek (hideg-melegvíz, szennyvíz) helyére is újak kerülnek. Az elavult világítótesteket LED-lámpákra cserélik, valamint a nyílászárókat is felújítják. Az étterem felőli részen a festett tálcatartó helyére rozsdamentes tartó kerül.

Az egyéb felújítások és a mintegy 104 négyzetméternyi festés és 76 négyzetméternyi mázolás után a tálalókonyha könnyebben tisztán tartható, a gyerekek számára kulturáltabb, a dolgozóknak pedig biztonságosabb lesz.