HÍREK  2017. április 08.      3,422
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

A Pannóniáé lett az úszó kupa

Ismételt a Pannónia iskola: idén is megnyerte a kerületi általános iskolások hagyományos tavaszi úszóversenyét a Kispesti Uszodában szombaton.

A Pannóniáé lett az úszó kupa
A képre kattintva galéria nyílik. (36 kép)

Köszöntőjében Kispest polgármestere arról beszélt, hogy minden évben sor kerül fejlesztésre az uszodában, azért, hogy minél korszerűbb létesítményt vehessenek igénybe a kispestiek. Idén a külső medencék építésével teszi színvonalasabbá az uszoda szolgáltatásait az önkormányzat – mondta el Gajda Péter, aki a sport és az egészséges életmód fontosságát hangsúlyozva kívánt sok sikert az úszóknak.

Tíz kerületi iskolából összesen321 alsós és 239 felsős diák ugrott a medencébe és mérte össze úszótudását az egyéni számokban és váltókban. Az alsós úszók Burány Sándor országgyűlési képviselőtől és Vinczek György alpolgármestertől, a felsősök Szujkó Szilviától, a sportbizottság elnökétől és Tóth Andrástól, az uszoda igazgatójától vehették át az érmeket és a díjakat.

Az iskolák közötti verseny győztesének járó Tavaszi Úszó Kupát idén is a Pannónia iskola úszói emelhették magasba, második lett a Kós iskola, harmadik helyezést szerzett a Bolyai iskola.

Részletes eredmények (pdf)

Végeredmény (pdf)