HÍREK  2016. december 20.      1,520
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Operettel karácsonyoztak a nyugdíjasok

Karácsonyra operettműsorral lepte meg az önkormányzat és a Segítő Kéz Kispesti Gondozó Szolgálat a kerületi nyugdíjas klubok és a nyugdíjas szervezetek tagjait a KMO színháztermében.

Operettel karácsonyoztak a nyugdíjasok
A képre kattintva galéria nyílik. (13 kép)

A nyolcadik Idősek Karácsonyát Balázs Piroska intézményvezető nyitotta meg, és köszöntötte a megjelent vendégeket, majd Kispest polgármestere mondott ünnepi beszédet. Remélem, hogy nem csupán a megjelentek, hanem minden kispesti nyugdíjas érzi azt a gondoskodást, amellyel segíteni próbálunk azoknak, akik a múltban sokat tettek Kispestért – fogalmazott Gajda Péter. Az időseknek az aktivitást, az őket ellátó, gondozó intézménynek és szervezeteknek a segítést köszönte meg a polgármester. Azt kívánta Gajda Péter, hogy olyan emberekkel töltsék az ünnepeket, akiket szeretnek, és akik őket is szeretik. Az önkormányzat erejéhez mérten, az idősbarát kerülethez méltón a jövőben is támogatja az idős kispestieket – mondta beszéde végén Gajda Péter.

Burány Sándor, Kispest országgyűlési képviselője a szeretet erejéről és fontosságáról beszélt, és megköszönte mindazt a munkát, amit az idősek végeztek és azt a sok tapasztalatot, amit átadtak, és amit tovább lehet adni a következő nemzedéknek.

A gondozó szolgálat nyugdíjasai mellett a Kispesti Nyugdíjasok és Mozgássérültek Klubjából, az MSZSZ Kispesti Területi és Nyugdíjas Alapszervezetéből, a Kispesti Nyugdíjasok Szociális és Érdekvédelmi Egyesületéből, a Nyugdíjas Pedagógusok Egyesületéből és a Kispesti Véradók Egyesületéből érkezett vendégek – mintegy 250-en – az ünnepi köszöntőket követően Oszvald Marika és Csere László Operettdallamok Adventi hangulatban című zenés-táncos műsorát tekinthették meg.

Zárszavában Vinczek György alpolgármester azt mondta, minden nap legyen öröm, hogy legyen mire emlékezniük az időseknek, majd Ady Endre Az Úr érkezése című verséből idézett:
„Mikor elhagytak,
Mikor a lelkem roskadozva vittem,
Csöndesen és váratlanul
Átölelt az Isten.”
A szociális területet felügyelő városvezető végezetül azt kívánta, arra a sok szép emlékre emlékezzenek az idős emberek, amiket átéltek.